Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pečená maslová tekvica plnená zeleninou

streda, 12. februára 2014

Pečená maslová tekvica plnená zeleninou

Opäť jeden recept do mojej rozsiahlej zbierky zeleninových pokrmov kombinovaných so syrom. Nie je to nič zložité, snáď ste odo mňa ani nič iné nečakali. To som zase raz len improvizovala čo dobré dať do žalúdka. V chladničke ležala ešte polka nespotrebovanej maslovej tekvice, ktorá sa už silne dožadovala pozornosti a tak som jej vyhovela. Pripravíme si:
  • 1/2 maslovej tekvice
  • hrsť hrášku
  • hrsť strúhanej mrkvy, kalerábu a zeleru
  • vajce
  • 20 g nivy
  • plátok eidamu
Tekvicu zbavíme jadierok, potrieme olejom (ja som dala cesnakový z Lidlu), ochutíme vegetou a korením a dáme do vyhriatej rúry piecť. Pripravíme si zeleninovú zmes: strúhanú mrkvu, kaleráb a zeler zmiešame s hrachom, syrom nakrájaným nadrobno a vajíčkom. Naplníme dutinu, ktorá nám vznikla po vydlabaní a dáme znovu do rúry. Pečieme celkom 30 až 45 minút, kým tekvica nie je mäkká. Asi 5-10 minút pred koncom preložíme plátkom eidamu, aby sa rozpustil. 




2 komentáre:

  1. z téhle "tekvice" jsem ještě nic nedělala :) cukety ale např. plním ráda, vypadá to hezky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Mne chutí aj táto maslová, je dosť podobná ako Hokkaido.

      Odstrániť