Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Tikka Korma Chicken Legs

utorok 20. mája 2014

Tikka Korma Chicken Legs

Dnes to tu bude zaváňať Áziou, konkrétne charakteristickou vôňou kari. Kuracie tikka korma je veľmi obľúbeným pokrmom rozšíreným po celom svete. Obvykle sa pripravuje z kuracích pŕs marinovaných v zmesi korenín a kokosového mlieka. Každý národ ale má už tie svoje vychytávky, ako to už pri týchto jedlách býva pravidlom.

A aby to nebolo také priamočiare, leniví a finančne slabo zabezpečení vysokoškoláci tiež prispejú vlastným prístupom v kuchyni. Tento raz som nechcela príliš experimentovať a vymýšľať vlastné zmesi korenia a stavila som na hotový produkt. Čo už, skúškové nepustí a tak musím väčšinu času venovať skriptám, nie šporáku. Teda, bolo by vhodné, keby som tak robila, ale veď ma poznáte.

Čo sme našli v chladničke (na 2 porcie):
  • 2 kuracie stehná
  • 3 jarné cibuľky
  • korma pastu (z Marks & Spencer)
  • trochu masla

Postup je až smiešne jednoduchý. Kuracie stehná umyjeme a položíme do pekáča. Dôležité je mať stehná s kožou. Tú nadvihneme a pod ňu vtlačíme čo najviac korma pasty. Jarné cibuľky pokrájame: bielu časť na polky alebo štvrtiny, zelenú na kolieska. Rozložíme ju do pekáča k stehnám. Mäso obložíme pár plátkami masla a podlejeme vodou.


Zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry piecť pri 200° na 45 minút. (Medzitým utekáme k roztvorenému zošitu s poznámkami z prednášky, ktoré nám pripomínajú nápis na hrobke Tutanchamóna). Alobal potom odložíme a dopekáme ďalšiu štvrťhodinu, alebo viac, kým kuracie nie je na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Servírujeme! A oblizujeme sa za ušami.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára