Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Ríbezľovo - černicová bábovka

nedeľa, 15. júna 2014

Ríbezľovo - černicová bábovka

Starkina záhradka začala produkovať prvé plodiny a keďže mala cestu k doktorovi, nezabudla nás zásobiť úrodou. Okrem iného i červenými ríbezľami. Preto som sa rozhodla to využiť a putovali do bábovky. Okrem toho, skvelo sa hodí i k dnešnému dňu otcov. Sladké darčeky potešia dokonca i chlapský žalúdok, nemyslíte? Takže nezabudnite nejako obdarovať toho svojho otecka, hoci len koláčom, či milým slovom a úsmevom, určite si to zaslúžia.

Ak by ste sa chceli inšpirovať mnou, upečte túto bábovku! Ja som ju odkukala od Lucinky, ale bolo nutné urobiť pár zmien, preto vám prikladám recept.

Potrebujeme:
  • 250 ml polohrubej múky
  • 250 ml špaldovej múky
  • 250 ml kryštálového cukru
  • 150 ml oleja
  • 1 balíček PDP
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 125 ml mlieka
  • 2-3 hrste červených ríbezlí
  • 2 hrste černíc

Ovocie umyjeme a necháme v sitku odkvapkať. Múky preosejeme zmiešame s cukrom, práškom do pečiva a premiešame. Prilejeme olej, mlieko a rozklepneme vajcia. Všetko dobre premiešame. V prípade potreby môžeme ešte doliať mliekom, cesto by malo byť trochu redšie. Nakoniec pridáme ovocie a už len zľahka zapracujeme do masy, aby sme ho nerozpučili. Cesto vlejeme do bábovkovej formy vytretej olejom (silikónovej) alebo vymazanej maslom a múkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180° hodinu, hodinu a štvrť (v mojom prípade to bolo dokonca až hodinu a pol!), každá rúra pečie individuálne, preto bábovku kontrolujte pomocou špajdle. Po upečení necháme mierne vychladnúť a potom vyklopíme z formy. 






Ako plánujete stráviť dnešný deň? Chystáte s otcom nejaké aktivity? Alebo tento mini sviatok nijak neoslavujete? Hovorte, píšte, referujte!

2 komentáre: