Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šalát s pečeným baklažánom a avokádom

pondelok, 20. júla 2015

Šalát s pečeným baklažánom a avokádom

V obchode sa mi z toho tepla asi na chvíľu zatemnilo v mozgu a ja som hlava nehlava nahádzala do košíka nehoráznu kopu zeleniny. Takže teraz mi chladnička praská vo švíkoch pod váhou cukiet a baklažánov. Čo z toho vyplýva pre vás? Že sa budete musieť prelúskať niekoľkými receptami práve na tieto plody záhradky. Dúfam, že vám to príliš neprekáža. Tu je teda prvý z nich na jednoduchý šalát.

Čo potrebujeme?
  • 1 menší baklažán
  • 1 zrelé avokádo
  • 3 sušené paradajky v oleji
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • bylinkovú soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej zo sušených paradajok
  • citrónovú šťavu
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska a posypeme bylinkovou soľou, aby sa vyzrážala prebytočná tekutina. Medzitým predhrejeme rúru a cesnak nasekáme nadrobno. Kolieska baklažánu posypeme korením, natrieme olejom, ktorý sme zmiešali s cesnakom a dáme piecť na 15 minút. Na dresing zmiešame olej s citrónovou šťavou. Prípadne môžeme dodať čili, ak máme radi pikantné jedlá. Avokádo očistíme, dužinu pokrájame na menšie kúsky, pridáme do misky spolu s pokrájanými sušenými paradajkami a zalejeme dresingom. Keď je baklažán upečený, kolieska prekrojíme na polovice, respektíve štvrtiny a pridáme do misky. Všetko dobre premiešame a podávame posypané čerstvou bazalkou.





Krásny slnečný pondelok všetkým želám! 
(Dúfam, že je pondelok.. akosi strácam pojem o čase, keďže behám z nočnej do nočnej)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára