Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Handmade: Čokoládové Brownies v pohári / Chocolate Brownies in a Jar

sobota 9. januára 2016

Handmade: Čokoládové Brownies v pohári / Chocolate Brownies in a Jar

Z minulého týždňa vám dlžím hneď niekoľko receptov, ale než ich na vás vybalím, pridám sem príspevok z iného súdka. Kamarátka a spolubývajúca je trojkráľová, mala práve narodeniny a tak som sa rozhodla jej pri tej príležitosti niečo darovať. Poňala som tom však hravo a kreatívne.

Tieto brownies v pohári sú totiž akoby nedokončené. Vy obdarovanému pripravíte všetky sypké suroviny, ktoré treba na prípravu koláča a on len dodá zvyšok, ktorý sa nedá skladovať. Myslím si, že radosť z takéhoto darčeka musí byť hneď dvojnásobná, pretože, po prvé, budete mať fantastické brownies a po druhé, budete sa môcť pochváliť, že ste ho urobili vlastnoručne! Odpadne mu starosť so zložitým zháňaním surovín (tie navyše, ktoré do toho ešte treba ho natoľko určite nezaťažia) a sám sa rozhodne, kedy si maškrtu pripraví. Takže napríklad teraz, kedy ešte všetci určite máte nejaké tie zvyšky sladkého od Vianoc, sa to pripravovať nehodí, ale počkáte si dva tri týždne a to bude len potom radosti!

Poďme už k samotnému receptu. Vy budete potrebovať:
  • 0,5 l pohár
  • 20 g múky
  • 30 g holandského kakaa 
  • 250 g cukru
  • 125 g horkej čokolády
  • kartičky s popisom
Obdarovaný pridá:
  • 125 g masla - rozpusteného
  • 2 vajcia
  • voliteľne napríklad aj: hrsť orechov, vanilkový extrakt
Do pohára nasypeme polovicu cukru, na to polovicu kakaa, potom príde vrstva múky, zvyšok kakaa, druhá polovica cukru a úplne navrch čokoláda nasekaná na drobnejšie kúsky. Jednoduché! Na pohár potom môžeme nalepiť inštrukcie, alebo ich napísať na tvrdý papier a pridať do balíčka. 

Inštrukcie pre obdarovaného sú: obsah pohára nasypeme do hlbokej misy. Pridáme tekuté maslo, vidličkou rozšľahané vajcia a prípadne aj orechy a vanilkový extrakt. Premiešame, ale snažíme sa zachovať v ceste určitú textúru. Cesto nalejeme do vymasteného plechu a pečieme pri teplote 160 °C takých 40-45 minút. Brownies priebežne sledujeme, mali by byť v strede akoby nedopečené, takže špajdľový test nám tu nepomôže. V tomto prípade sa riadime heslom menej je viac. 






Dúfam, že kamarátka sa potešila a ospravedlnila príliš rustikálny vzhľad balenia, ale šlo mi o to, aby bolo vidieť, že som si na tom dala naozaj záležať a trochu pohla rozumom a prstíkmi a len tak jednoducho nevrazila do prvého obchodu a nekúpila čo mi prvé upútalo pohľad. Neviem, aká bola jej bezprostredná reakcia, nebola som pri tom, keď si ho preberala, ale snáď ju to neurazilo. 



Čo by ste povedali vy, keby ste dostali podobný darček? Páčia sa vám podobné domácky vyrobené predmety, alebo sa spoliehate na iných a obchodné reťazce?

6 komentárov:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kamaratka je nadsena a uz sa tesi, az to bude moct otestovat! :-* a rustikalne obaly su nahodou super! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Panebože, ja som nevedela, že poznáš môj blog! Teraz sa budem červenať a hanbiť.
      Ale zase, teší ma, že darček sa páčil, zahrialo ma to pri srdci, dúfam, že aj jeho výsledok bude stáť za to. Maj sa krásne!

      Odstrániť
  3. Ja mám len otázku - čo praktické dáš raz do pohára mne?? :D A vyzeralo to krásne ;).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mám len otázku - čo praktické dáš raz do pohára mne?? :D A vyzeralo to krásne ;).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hmm, ak len po tom tvoje srdce piští, niečo vymyslím. Keďže narodeninový si už dostala, mám čas na darček do leta :P

      Odstrániť