Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Cícerovo - baklažánový šalát s bazakovo - horčicovou zálievkou

utorok, 5. apríla 2016

Cícerovo - baklažánový šalát s bazakovo - horčicovou zálievkou

Dobre viete, ako je to so mnou a baklažánom. Prechovávame k sebe hlbokú lásku (z mojej strany určite, čo sa baklažánových citov týka, tam si nie som na istom). V drvivej väčšine prípadov ho transformujem na minipizze s hráškom a kôpkou syra, občas sa však pritrafí, že mu pripravím iný osud. Ako tento víkend. Rozhodla som sa spárovať ho s lahodným cícerom a nádherne zelenou zálievkou. Bol to veru nadmieru vydarený počin, preto sa oň s vami podelím.
  • 1/2 veľkého baklažánu
  • 1/2 hrnčeka cíceru v suchom stave
  • bylinkovú soľ
  • trochu oleja
    • zálievka:
      • 1 PL dijónskej horčice
      • limetková šťava
      • 1 PL vody
      • trochu bylinkovej soli
      • 2 veľké hrste čerstvej bazalky
    Cícer na noc namočíme do vody, na druhý deň ho prepláchneme a uvaríme v novej, ktorú ochutíme bylinkovou soľou. Baklažán nakrájame na klinky, osolíme a na chvíľu odložíme bokom, aby pustil tekutinu. Osušíme ho kuchynskou utierkou, rozložíme na plech s papierom na pečenie a pokropíme olejom. Pečieme takých 15 minút, kým nie je mäkký. 

    Na zálievku vložíme do misky/smoothie makera horčicu, bazalku, šťavu z 1 limety, vodu a osolíme. Ponorným mixérom alebo makerom zmixujeme na hladko. 
    Scedený cícer naservírujeme do misky spolu s baklažánom a prelejeme zálievkou. 





    Júj, ako sa teším z toho nádherného počasia posledných pár dní, ťahá ma to k ľahším šalátom a neviem sa dočkať kedy sa jar naplno rozvinie. Škoda však, že to môžem tak akurát so slzou v oku pozorovať z okna za monitorom v práci. 

    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára