Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Mrkvové rezance so syrom a hummusom s červeným pestom

streda 27. júla 2016

Mrkvové rezance so syrom a hummusom s červeným pestom

Vybavíte si recept na >>mrkvové rezance s artičokovým pestom<<? Ak nie, nevadí, opakovanie je matka múdrosti a ak ste na toto jednoduché, ale i tak výborné jedlo zabudli, dovolím si ho pripomenúť v trošku pozmenenej verzii. Normálne by som vás ňou neobťažovala, ale rada by som pritiahla pozornosť k skvelému hummusu s červeným pestom. Ospevovala som už ten s pestom zeleným, konkrétne >>TU<< a keďže som si ich oba okamžite obľúbila, dávam priestor aj druhému pánovi. K mrkvovým rezancom smaženým vo woku sa náramne hodí, spolu s trochou cesnaku a kyslosti v podobe citrónovej šťavy vytvárajú dokonalé spojenie. No ak keď sa k tomu pridruží ešte strúhaný syr, hej, to je len lahôdka!
  • 3 väčšie mrkvy
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • korenie na grilovanú zeleninu
  • citrónovú šťavu podľa chuti
  • 50 g strúhaného syra
  • 2 gigantické PL hummusu s červeným pestom (Lidl - orientálny týždeň)
Mrkvu pomocou škrabky nastrúhame na rezance, na oleji ich sprudka orestujeme, ochutíme korením, citrónovou šťavou a prelisovaným cesnakom. Poriadne premiešame a chvíľu opekáme, kým mrkva nezmäkne, ale nie úplne, mala by ešte trochu chrumkať. Následne ešte horúce rezance zmiešame s hummusom a posypeme strúhaným syrom.


V mojom prípade som sa riadila reverzným postupom: rezance v práci ohriala spolu so syrom v mikrovlnke, aby sa rozpustil a až potom zmiešala s hummusom (pretože ohrievaný hummus, tak to nieee!).




Nemôžem si pomôcť, ale u mňa tieto primitívne recepty proste bodujú. A stavím sa, že ich ocenia všetci zaneprázdnení. Alebo všetci leniví. Alebo málo zruční (nebojte sa, vytvoriť rezance z mrkvy nie je až také umenie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať; po minútke tomu prídete sa kĺb)..
Ale nabudúce si dáme už niečo zložitejšie. Možno..

5 komentárov:

  1. Nemôžem si pomôcť :D prosím ťa, čo to je na tej prevej koláži odfotené? :D až ma bolia oči ako to lúštim :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jaaaaaj to je taký s volakym chilli :D chapem konecne :D

    OdpovedaťOdstrániť