Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Tuniak s citrónovou omáčkou

sobota, 10. novembra 2012

Tuniak s citrónovou omáčkou

Zase raz ryba. Ale treba ich jesť často, obsahujú prospešné Omega-3 mastné kyseliny, ktoré ťažko získate z nejakého iného zdroja :)

Toľko k úvodu, prejdime hneď k veci.
Budeme potrebovať:


  • filety z tuniaka
  • smotanu na šľahanie
  • maslo
  • citrón
  • korenie na ryby
  • korenie štyroch farieb (alebo akékoľvek iné :D)
  • PANVICU!
Áno, Hell, toto je recept aj na dvojplatničku :D

Rybu okoreníme, polejeme citrónovou šťavou a plesk s ňou na panvicu s trochou masla. Opekáme z oboch strán maximálne 10 minút, tuniakovi veľa netreba. 


Do menšej rajnice dáme tiež trochu masla, nalejeme smotanu, ochutíme korením štyroch farieb a vytlačíme šťavu z citróna. Ochutnávame, aby omáčka nebola príliš kyslá. Ak sme to prehnali, skúsime napraviť pridaním cukru alebo smotany. Varíme, kým omáčka nezhustne do požadovanej konzistencie. 


Hotovo, môžete si zakasať naspäť rukávy, sme v cieli. Naozaj je to takéto primitívne :) Dobrú chuť ;)








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára