Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pikantná medová omáčka

piatok 29. marca 2013

Pikantná medová omáčka

Túto omáčku nám prvýkrát pripravila mamka k nejakej kuracej roláde. A okamžite sme si potykali. Je famózna k akémukoľvek mäsu, kuraciemu, bravčovému.. a myslím si, že pokojne by mohla v tekutejšom stave slúžiť ako dressing na šalát. My sme si na nej pochutnali s týmto mäskom a nerada sa chválim sama, ale bola to skvelá kombinácia.

Potrebujeme iba:

  • zo dve lyžice medu
  • smotanu na šľahanie, asi pol kelímka (~ 1dcl)
  • 50 g masla (nevážila som, dajte odhadom, ale menej je lepšie, potom vám po opätovnom ohreve omáčky neostane na povrchu maslová časť)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • chilli papriku, či ľubovoľnú kupovanú čili omáčku
Do výpeku od mäsa dáme med a necháme ho prevrieť. 


Do medu pridáme šľahačkovú smotanu, maslo, soľ aj korenie a čili. 


Všetko dobre rozmiešame a necháme variť, kým sa omáčka nezredukuje na požadovanú konzistenciu (môže to trvať aj 20 - 30 minút, buďte trpezliví). 


Nakoniec už len prelejeme mäso a vychutnávame si ten kontrast sladko pikantnej kombinácie. Dobrú chuť!





2 komentáre:

  1. Nedávno som objavila Tvoj blog a je úžasný! :) Máš tu mnoho receptov, z ktorých sa mi zbiehajú slinky, takže určite budem vyvárať aj ja :D Skvelé inšpirácie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Páni, ďakujem pekne. Nikdy by mi nenapadlo, že by to skutočne mohlo niekoho inšpirovať, veľmi si to cením :)

      Odstrániť