Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Špaldové UFO taštičky

pondelok 25. marca 2013

Špaldové UFO taštičky

Minulý týždeň som bola na blogu menej aktívna, ale to neznamená, že som zaháľala aj v kuchyni. Zvŕtala som sa o sto šesť, pretože ku mne zase mal prísť jeden milý hosť, teda vlastne hosťka, najdrahšia Hell. Čo vysvetľuje absenciu príspevkov na blogu. Chcela som, aby to znovu bolo prekvapenie. Ale keďže veľmi príjemnému víkendu už odzvonilo, podelím sa s vami s pár inšpiráciami a pokrmami, ktorými sme sa napchali :D

Najprv začneme špaldovými taštičkami, ktoré som robila podľa Beautygloss. Postup aj ingrediencie som dodržala, preto pre podrobnosti kuk tam. Pridávam ilustračne pár fotiek :)

Múku, cukor a soľ zmiešame v miske, pridáme jogurt (nejaký hustejší, ja som mala Hollandiu), a mlieko a napokon maslo. Vymiesime cesto a dáme ho do chladničky. Ja som ho v nej nechala viac ako hodinu, no aj tak sa s ním pracovalo dosť ťažko, strašne sa lepilo a musela som ešte prisypávať viacej múky aby sa vôbec dalo vyvaľkať.


Vyvaľkať sa naveľa podarilo a keďže som chcela, aby mali taštičky aspoň ako tak rovnaký tvar, vykrajovala som z neho kolieska pohárom. 


Prichádza na rad plnenie. Na kolieska som nakládla po lyžičke nastrúhaného jablka so škoricou a do pár zvyšných dala domácu slivkovú nutellu. Prikryjeme ďalším kolieskom a kraje popritláčame vidličkou. Ako ste už z názvu mohli uhádnuť, moje taštičky sa ponášali skôr na lietajúce taniere (alebo mexické sombrera).

Piekla som na minimálnom ohni cez 20 minút, sledujte to, hotové sú keď majú takú jemne zlatistú farbu :)


Náplne dávajte radšej hustejšie, ktoré nemajú tendenciu príliš sa roztiecť. Preto si myslím, že jabĺčko je dobrá voľba. Dobrú chuť!








2 komentáre:

  1. Vraj UFO taštičky :D. Už len pre ten názov boli výborné ;).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dneska som dojedla posledné dve :D ale už im bolo treba, trošku oschli..

      Odstrániť