Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pečený pstruh

štvrtok 25. apríla 2013

Pečený pstruh

Rybička na mňa smutne hľadela z regálu v Albertovi, tak som sa nad ňou zľutovala. Veď jej životným poslaním určite bolo dotovať omega-3 mastnými kyselinami jednu hladnú študentku (alebo možno aj nie :D). 

Osobne si myslím, že príprava ryby by sa nemala nejak extrémne komplikovať zložitými pridanými ingredienciami a postupmi, predsa len majú svoju jedinečnú chuť, tak načo ju prebíjať. Väčšinou stačí iba citrón a bylinky a chutné jedlo je na svete. Keď som hľadala, aké bylinky sú na ryby najvhodnejšie, narazila som na recept u Lucie, ktorá presne zdieľala moju predstavu o tom, ako by som chcela postupovať.

Takže budeme potrebovať:

  • pstruha
  • citrón
  • tymián a bazalku
  • soľ a korenie
  • arašidový olej

Rybu umyjeme, osušíme, ochutíme - zvonka aj zvnútra a bruško jej naplníme kolieskami citrónu. Ten môžeme položiť aj na vrch ryby. Potom pstruha zabalíme do papiera na pečenie - vytvoríme balíček, aby nám nevytiekol olej, ktorým ho následne polejeme. Správny vysokoškolák má u seba určite zošívačku, takže sa nebojme ju použiť :D




Pstruha pečieme asi pol hodinu. Prílohu nechám na vás, ja nepotrebujem žiadnu. Ale dobré by boli zemiaky, či už varené, pečené alebo vo forme kaše, kaša napríklad aj hrachová alebo zelerová. Pokojne podávajte aj s čerstvou zeleninou, na tom nezáleží. 

Upečená rybička..

..a vypitvaná, aby ste videli aké má pekné mäso :D a nemala ani veľa kostí



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára