Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Šalát z červenej repy, balkánskeho syra a vlašských orechov

utorok 23. apríla 2013

Šalát z červenej repy, balkánskeho syra a vlašských orechov

S pomaly nastávajúcou jarou a teplými dňami na mňa zase prichádza šalátová nálada. Na trhoch bude konečne čerstvá zelenina a tak už dopredu začínam uvažovať nad všetkými možnosťami, ktoré sa s tým spájajú. Počasie je však v týchto dňoch ešte premenlivé, preto som sa rozhodla pre zeleninu, ktorá nie je klasicky "letná" (a v Albertovi mali akciu :D) 

K červenej repe, po slovensky vlastne cvikli, som nikdy nemala príliš pozitívny vzťah, vadila mi na nej asi tá intenzívna červeno - bordová farba. No s novým stravovaním objavujem aj nové potraviny a nebránim sa prekonávať k nim odpor, ktorý väčšinou nemá opodstatnenie (ale s ryžou to asi neprelomím.. napokon, aj tak je to sacharid :D). 

A k receptu - potrebujeme:

  • 2 repy
  • 50 g balkánskeho syra
  • hrsť vlašských orechov
  • arašidový olej (alebo akýkoľvek iný)
  • balsamico ocot
Toto množstvo je vhodné buď na dve ľahké porcie na večeru alebo jednu na obed, vtedy môžete skombinovať ešte s nejakým pečivom alebo zeleným šalátom. 

Repu tak ako je, v šupke zabalíme do alobalu a dáme piecť na 45 - 60 minút, kým nebude mäkká. 




Potom ju rozbalíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Poukladáme na tanier, osolíme (ale jemne, syr je slaný), polejeme octom a olejom. Navrch nastrúhame syr a prisypeme vlašské orechy. Ako bonus môžeme doplniť pikantnou omáčkou.






Mimochodom, viete, že toto je už môj stý príspevok? Aké príhodné, pretože s týmto receptom sa idem prihlásiť do súťaže ku Kamči o inšpiráciách na večeru :) Tak hlasujte, určite tam bude z čoho čerpať ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára