Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Zapekané čokoládové musli

pondelok 15. apríla 2013

Zapekané čokoládové musli

Pred asi dvomi rokmi, keď som sa rozhodla zmeniť svoj životný štýl a chcela sa stravovať lepšie, myslela som si, že pre seba robím veľkú službu, keď každé ráno začnem s musli, prípadne cereáliami. Obyčajné vločky mi vtedy nechutili, tie sypané z obchodov som si kupovala málo kedy, najčastejšie som siahla po verzii zapekaných. Zbožňovala som (a mám stále rada, čo si budeme klamať) tie chrumkavé hrudy s čokoládou a hrozienkami či orieškami zaliate mliekom. Lenže, vieme ako je to s týmito musli. Obsahujú množstvo nevhodných tukov a o pridanom cukre ani nehovorím.

Napokon som sa postupom času naučila ich obmedziť, dnes radšej siaham po tvarohu (domácom jogurte) s ovocím. (Najnovšie sa snažím prísť na to, ako každý deň neraňajkovať sladké, ale pevná vôľa je sviňa a zatiaľ nespolupracuje, ale raz to pôjde, určite! :D) Stane sa však, že občas na ne dostanem chuť, ale odkedy som si objednala musli z Mix it, dávam prednosť im. Tie ale tiež postupne miznú. Nevedela som sa rozhodnúť, ktorú z dvoch variant vybrať: či objednať nové, alebo si vyrobiť vlastné. Predsa len, presne viete, čo do toho dáte. Od tohto kroku ma vždy odrádzalo, že vo finálnom výsledku by ma to možno vyšlo drahšie (oriešky a sušené plody nie sú najlacnejšou záležitosťou).

Čo rozhodlo? Po prvé, publikácia tohto receptu od B* a po druhé, moje narodeniny. Od starkej som dostala sáčok lieskovcov a sušených brusníc (za čo jej ďakujem; vlastne v prvom rade veľké ĎAKUJEM patrí mamke, ktorá celej rodine vtlačila do hlavy čo ja považujem za ideálny darček :D) a tak som neváhala a pustila sa do výroby prvých musli.

Týmto konči siahodlhý obkec a pustime sa do práce. Viac menej som sa držala zmieneného receptu (kokosový olej nemám, dala som arašidový), akurát množstvá som prisýpala od oka. Takže pripravíme si suroviny:


a potom ich zmiešame (okrem vločiek, orechov a brusníc) v miske. 


Prisypeme vločky a dobre premiešame, aby sa celkom obalili zmesou. 


Už len vysypeme na plech a pečieme 10 minút (medzitým určite raz premiešame!!).


Po desiatich minútach pridáme nasekané orechy a ovocie, rovnomerne premiešame a pečieme ešte 5 - 10 minút. 



Napokon vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Do mierne teplých musli ešte možno prihodiť nasekanú čokoládu a potom ich už len premiestnime do nejakej nádoby.



Dnes ráno som ich testovala s jogurtom a sú úžasné (samochvála smrdí.. :D)! Kam sa na ne hrabú tie z obchodu.. Takže šup-šup, nakúpiť vločky a spokojne chrúmať ;)


4 komentáre:

  1. Takže na meniny mi jedny rozhodne vyrobíš :P. Alebo - čo to trepem :D - najbližšie keď budeš doma, tak mi ich urobíš, aby som si ich mohla pekne zobrať :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže to je asi o dva mesiace :D ale urobím, nie je problém ;)

      Odstrániť