Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Mrkvový krém s kokosovým mliekom

sobota 29. júna 2013

Mrkvový krém s kokosovým mliekom

Dnes sa pokúsim do vašich kuchýň vniesť aspoň trochu exotiky, keďže u nás to na trópy stále nevyzerá ani náhodou. Ak nepatríte k tým šťastlivcom, čo si už vyvaľujú pupky telá pri mori na pláži pod slnečníkom, inšpirujte sa aspoň týmto rýchlym obedom.

Netreba nič viac iba:

  • mrkvu (ja som dala 3 menšie)
  • troška masla
  • korenie 4 farieb
  • kokosové mlieko (stačí malá 165 ml plechovka, ani tú som nespotrebovala celú)
Mrkvu nakrájanú na kolieska na masle jemne orestujeme a zalejeme horúcou vodou (aby to šlo rýchlejšie). Dochutíme korením podľa chuti, ja som zvolila korenie štyroch farieb (guľôčky, samozrejme, najprv rozdrvíme :D). Varíme do zmäknutia, netrvá to ani 10 minút.  Ak ste dali príliš veľa vody a nestihla sa odpariť, radšej ju prelejte niekde bokom. Krém musí byť trochu hustejší a je istejšie ho vývarom potom riediť, ťažko by sa nám niečím neskôr zahusťoval. Mrkvu zmixujeme na kašu a pridáme asi tri štvrtiny plechovky kokosového mlieka. Buď ju predtým pretrepte, alebo dajte všetku vodovú časť a trochu krémovej. Znovu premixujeme a necháme ešte dve minútky prevrieť, aby sa spojila chuť. 


Podávame ozdobenú kokosovým krémom alebo semienkami (celkom by sa mi k tomu páčili tekvicové..) či kokosovými plátkami, nechám to na vás :) Krém je vďaka mlieku naozaj sýty (dokonca som nebola na jednu ranu schopná celý ho zjesť), takže ak sa rozhodnete doplniť ho nejakým pečivom, druhý chod ani nebudete potrebovať. 



 

4 komentáre: