Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Karfiolový krém

piatok, 9. augusta 2013

Karfiolový krém

Pekný piatok prajem všetkým! (Je dúfam piatok, všakže? Mám to dnes celé nejaké popletené..)
Snáď vám s tou zeleninou už neleziem na nervy, pretože faaakt prekvapivo jej bude venovaný aj tento príspevok. Nebudem vás však vyčerpávať siahodlhým úvodom, prejdem rovno k receptu, ktorý je myslím ešte o niečo kratší :D

Na dve porcie:

  • polovica stredného karfiolu, rozobratého na ružičky
  • 2 strúčiky cesnaku, rozpučeného
  • 1/3 šálky cmaru (kyslej smotany, prípadne mlieka)
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 PL masla
Vo vode (alebo i nad parou) uvaríme karfiol a cesnak domäkka. Ak ho varíme vo vode, scedíme, ale trochu vývaru si pre istotu ponecháme, ak by bol krém príliš hustý, aby sme ho mali s čím zriediť. Pridáme cmar, maslo, soľ a korenie a zmixujeme ponorným mixérom. Servírujeme podľa ľubovôle, napríklad aj s čili omáčkou. 




V lete mi klasické horúce polievky príliš nejdú, ale tieto husté krémové zeleninové majú niečo do seba, najmä ak ich necháte vychladnúť a konzumujete studené. Vtedy sú celkom osviežujúce, čo poviete?

2 komentáre:

  1. To je barvička :O ale vypadá to skvěle! Taky mám v létě ráda spíš krémové polévky :) Dneska jsem měla z hokkaida a mám pocit, že jinou už jíst nechci :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Ja som mala z hokkaida minulý týždeň a tiež to bolo niečo famózne :) Mamka vždy robí výborné polievky, ale tá bola top!

      Odstrániť