Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Avokádo zapečené s vajíčkom

štvrtok 17. októbra 2013

Avokádo zapečené s vajíčkom

Hneď na úvod sa s vami musím podeliť s jednou informáciou, ktorá ma zaskočila. Nečakaným spôsobom sa totiž skĺbili dve veci:
  1. tento blog sa dnešným dňom dožíva svojich prvých narodenín!
  2. zároveň dnes publikujem svoj dvestý (!!) príspevok!
To vôbec nebolo naplánované, no teší ma, ako krásne to vyšlo. Vôbec by mi nenapadlo, že by mi mohlo vydržať to tu udržiavať celý jeden rok a že by tieto žvásty vôbec niekto mohol čítať. Takže sa chcem všetkým poďakovať za to, že to so mnou vydržali, pravdepodobne sa viac rozkecám v piatkovej rubrike, teraz sa už venujme receptu. 

On to v skutočnosti zase nejaký recept ani nie je, skôr inšpirácia, ako pre mňa dokonalé spojenie vajíčka a avokáda trochu obmeniť. 

Polku avokáda okoreníme, do dierky po jadre vyklepneme vajce, znovu ochutíme mletým korením a sladkou paprikou, zabalíme do alobalu a pri 200 °C zapekáme 10 minút. Po uplynutí tejto doby alobal roztvoríme a necháme ešte dopekať, kým vajíčko nie je pevné. To mojej rúre trvalo ešte ďalších 10 - 15 minút. No a potom sa už do toho smelo môžeme pustiť!




2 komentáre:

  1. Veľmi sa mi páčia tvoje recepty, hlavne ten jablkovy kolac s orechami urcite vyskusam.recepty su urcite zdravsie ako tie klasicke recepty. Dakujem za napady. Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ďakujem za milý komentár, teší ma, že sa niekto odhodlá podľa mňa aj niečo navariť :D

      Odstrániť