Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Omeletka s ružičkovým kelom

štvrtok 31. októbra 2013

Omeletka s ružičkovým kelom

Do mojej kuchyne zavítala zase ďalšia zelenina, s ktorou som doteraz nemala osobne tú česť. A som naozaj rada, že sme sa spoznali. Dámy a páni, dovoľte mi, aby som aj Vám predstavila týchto roztomilých zelených chlapíkov. A vy, pre ktorých sú dobre známi, môžete sa aspoň inšpirovať týmto rýchlym, jednoduchým, ale i napriek tomu veľmi chutným vysokoškolským receptom.

Na 1 porciu budeme potrebovať:

  • niekoľko kusov ružičkového kelu (5-8, podľa hladu)
  • trochu oleja
  • 2 vajcia
  • plátok syra (u mňa eidam)
Kel najprv dáme do vriacej vody povariť asi na 5 minút. V miske si rozšľaháme vajcia, ochutíme ich soľou, korením, bylinkami.. Keď je kel napoly mäkký, vyberieme ho, prerežeme na polovice a na panvici na kvapke oleja orestujeme dozlata. Následne zalejeme rozšľahaným vajíčkom a pripravujeme ako omeletu. Môžeme buď zakryť pokrievkou, aby sa dopiekol aj vrch, alebo ju jednoducho otočiť. Keď je omeletka hotová, položíme ju na tanier a ešte horúcu pokryjeme plátkovým syrom, aby sa rozpustil. Hotovo!




4 komentáre:

  1. tá vyzerá perfektne!!! Ja omelety zbožňujem, len som si ich už dávno nerobila. Najradšej mám so šampinonmi a paradajkami :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru áno, to je tiež výborná kombinácia ;) Ďakujem.

      Odstrániť
  2. Přesně, jako je napsáno v komentáři výše, také mám raději s houbami, příp. šunkou. Někdy jsem si dělávala také jenom omeletu s cibulí a nakrájeným rajčetem. Na to poté dala trochu nastrouhané sýra a také to byla mňamka. :P
    S růžičkovou kapustou zkušenosti nemám, nikdy jsem ji do receptu nezařazovala, ale i tak to vypadá lákavě. :)) Ono je to ostatně jedno, hlavně, že tam jsou vajíčka, která miluju. ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne ako píšeš, ide hlavne o tie vajíčka :D A syr. Tonu syra! To môžem vždy :) Ale snažím sa trochu spestriť svoj jedálniček, najmä o nové druhy zeleniny, pretože vitamíny a hlavne v zime, sa vždy hodia.

      Odstrániť