Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Fusilli col Rancetto / Vretená so slaninou (moravským údeným mäsom)

utorok, 10. decembra 2013

Fusilli col Rancetto / Vretená so slaninou (moravským údeným mäsom)

Tento cestovinový pokrm originálne pochádza z oblasti Umbria, situovanej v centre Talianska. Obvykle sa pripravuje so špagetami. Povinnou prísadou je slanina, v miestnom dialekte nazývaná Rancetto, ktorá už začína mierne tuchnúť. Ďalšou ingredienciou, bez ktorej by sa tieto cestoviny nezaobišli je majoránka.

Ako ale iste viete, s cestovinami je to tak, že recepty sa región od regiónu líšia a rôzne sa prispôsobujú. Preto mi, dúfam, odpustíte, keď som to i ja vzala trochu po svojom. 

Originálny recept (pre 4 osoby) + {moja verzia}:
  • 400 g špagiet {u mňa 30 g celozrnných vývrtiek}
  • 4 PL olivového oleja {stačí kvapka}
  • 1 cibuľa {polka}
  • 200 g slaniny {1 plátok moravského údeného}
  • 800 g lúpaných paradajok {ja 6 cherry paradajok}
  • 1 ČL majoránky, soľ a mleté čierne korenie
  • Pecorino Romano na posypanie {asi 30 g srvátkového syra}
Najprv si dáme variť cestoviny podľa návodu na obale. Na olivovom oleji osmahneme nadrobno posekanú cibuľu. Pridáme slaninu {na pásiky nakrájané moravské údené} a paradajky. Ochutíme majoránkou, soľou a korením, dobre premiešame a opekáme asi 5 minút. Keď sú cestoviny al dente, aj s trochou vody, v ktorej sa varili, ich prihodíme na panvicu a necháme prehriať a zmiešať chuť. Podávame posypané syrom. 



 
{Mami, tak som sa prekonala..}

2 komentáre:

  1. Vypadá to jednoduše a přitom tak moc dobře... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A presne tak to aj je :D Jednoduché na prípravu a zároveň veľmi chutné ;) ďakujem

      Odstrániť