Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pórovo mrkvový pekáč s horčicovou zálievkou

utorok, 17. decembra 2013

Pórovo mrkvový pekáč s horčicovou zálievkou

Opäť ďalší recept zo série pečenej zeleniny. Keď ja sa toho neviem prejesť. Je to rýchle, jednoduché a mne to tak chutí. Takto pripravená zelenina má výhodu v tom, že ju možno konzumovať vo forme prílohy, no i samotnú, čo mne dokonale vyhovuje. Tak už bez ďalších zbytočných rečí prejdime k receptu.

Potrebujeme (na dve porcie):
  • pór - bielu časť
  • dve mrkvy
  • 2 PL horčice
  • 2 PL oleja
  • cesnak - nakrájaný nadrobno alebo prelisovaný
  • mleté čierne korenie, soľ, bylinky podľa uváženia
Horčicu, olej, cesnak a pochutiny zmiešame v miske. Do pekáča naukladáme na polky prerezaný pór i mrkvu a zálievku rozpatláme po ich povrchu. Dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 °C na pol hodinu. Približne po desiatich minútach podlejeme trochou vody, aby sa spodok nepripálil a zároveň zelenina trochu dusila. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára