Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Panenka pečená v alobale

nedeľa 1. decembra 2013

Panenka pečená v alobale

Recepty podobné tomuto, kedy všetky suroviny nakopíte na alobal, zrolujete, šupnete do rúry a viac sa nestaráte, mám zo všetkých najradšej. Minimum námahy a času na prípravu a tak skvelý výsledok! Proste ideálny nedeľný obed. Vhodný na odštartovanie decembra.

Za oknom počasie, do ktorého by som ani psa nevyhnala a predo mnou na tanieri šťavnatý kúsok mäsa, z ktorého stúpa horúca para. Zahreje, zasýti, uspokojí po každej stránke. Dosť už ale ód na úvod (ejha, dokonca rým..), poďme na recept:
  • bravčová panenka
  • cibuľa
  • cesnak
  • cherry paradajky
  • maslo
  • provensálske bylinky
Na alobal rozložíme panenku, pokojne aj v celosti tak ako je (ja som mala už len zvyšky od minula, preto je v dvoch kusoch). Obklopíme cibuľou nakrájanou na hrubé polkolieska, pridáme pár strúčikov cesnaku a niekoľko cherry paradajok, ktoré jemne narežeme. Navrch položíme niekoľko plátkov masla a posypeme provensálskym korením. Alobal zvinieme a do rozohriatej rúry dáme piecť na 25 minút pri 180 °C. 
A to je všetko priatelia! Také jednoduché.





Prípravu panenky týmto spôsobom vrelo odporúčam, pretože para uzavretá v alobale zabezpečí, že mäso zostane naozaj šťavnaté a mäkké. Zbohom vysušené podrážky, myslím, že konečne sa zlepšujem aj v príprave mäsových pokrmov. Horšie je to s ich výslednou prezentáciou, tie fotky sú zase na zaplakanie, ale dúfam, že mi to odpustíte..

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára