Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Dusené bravčové so šampiňónmi a kukuricou, brokolicou a ružičkovým kelom

štvrtok 6. februára 2014

Dusené bravčové so šampiňónmi a kukuricou, brokolicou a ružičkovým kelom

Vyčerpávajúci názov presne popisuje celú podstatu tohto receptu. Jedná sa o luxusný obed, ktorý pre jednu nevďačnú a rozmaznanú primadonu prichystala istá výnimočná žena s najväčším srdcom v celom známom vesmíre. Teda.. Spomínaná princeznička s prípravou pokrmu začala sama a potom sa snažila aspoň výdatne pomáhať, ale určite si nechce všetky zásluhy pripísať na svoje konto.

Takže čo vlastne potrebujeme:
  • bravčové karé
  • cibuľu
  • dva strúčiky cesnaku
  • tretinu konzervy sterilizovanej kukurice
  • tretinu konzervy šampiňónov
  • brokolicu
  • ružičkový kel
  • (arašidový) olej
  • soľ, mleté čierne korenie, vegetu, sladkú papriku, kari, grilovacie korenie
Bravčové mäso pokrájame na tenké rezance a opečieme na rozpálenom (arašidovom) oleji. Ochutíme všetkými koreninami a soľou. Zmiernime plameň a zakryjeme pokrievkou. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a pridáme k mäsu. Podlejeme vodou a dusíme a dusíme a podlievame a dusíme a podlievame a zase dusíme.. až kým mäso nie je mäkké. Pred koncom pridáme kukuricu a šampiňóny, necháme prejsť chuť, prípadne ešte koštujeme a vylepšujeme nejakým korením.


Ako prílohu podávame dusenú brokolicu a ružičkový kel. Ak kel nemáme predvarený, hlávky poprekrajujeme napoly a orestujeme ich na oleji, kým nedostanú zlatistý nádych. Následne zalejeme vodou, ochutíme koreninami (stačí i samotná vegeta, príchuť zeleniny nie je treba výrazne meniť) a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na menšie ružičky rozobratú brokolicu a dusíme ďalej, kým zelenina nie je na skus hotová.


Celkové menu dopĺňali ešte uvarené zemiaky a pred veľkých hladošov z nespotrebovanej brokolice postavte ešte chutnú krémovú polievku z nej. Dobrú chuť!


Milujem tieto dozelena ladené zeleninové mňamky. Nie je to také zložité, že by to nemohol zvládnuť aj začiatočník a pritom dokážete vykúzliť jedlo ako profesionálny šéfkuchár.. 


4 komentáre:

  1. skvela inšpirácia! :) a arašidová olej používam aj ja :) už po otvorení fľašky ma ovalí vôňa arašidov, preto ho okrem smaženia (na čo je veľmi vhodný) používam aj do šalátov, to mám potom arašidy v papuľke aj keď som ich vyžra...vyjedla :D už pred týždňom :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, arašidový olej mám tiež veľmi rada do šalátov, dostanú potom naozaj úplne iný šmrnc. Len si ho už trošku šetrím, pomaly sa dostávam na dno fľašky :D Ach a keď si predstavím tú vôňu, čo sa valí z panvice keď ho rozohrejem.. ako pri tomto mäse :)

      Odstrániť
    2. ja som ho doposiaľ vždy vychytala v Bille keď bol medzi výrobkami s končiacou dobou spotreby tak bol o 50% lacnejsi :D

      Odstrániť
    3. Hmm do Billy ja práve príliš nechodím, skôr sa zvyknem zásobiť v Lidli pri ázijskom týždni :D

      Odstrániť