Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pstruh na pomarančoch s tekvicovo - avokádovou salsou

piatok 14. februára 2014

Pstruh na pomarančoch s tekvicovo - avokádovou salsou

Nemám vo zvyku príliš často ospevovať svoje kulinárske počiny, sami viete, že ide o jedlá jednoduché, až primitívne. Nepoužívam všelijaké exotické korenia, ani prísady, ktoré by ste museli vyrvať z hnátu jednookej ježibaby či presnoriť útroby džinovej lampy. Preferujem jedlo, ktoré má chuť už samo o sebe. A práve ryby také sú. Nikdy im netreba príliš veľa a za málo peňazí viete dostať veľa muziky.

Tento raz som však urobila malú výnimku a namiesto tradičnej klasiky som namiesto citróna použila pomaranč. A bola to výborná voľba! Naozaj, neklamem! MUSÍTE TO VYSKÚŠAŤ! Teraz si fakt zaslúžim potľapkanie po chrbte, toto sa mi neskutočne vydarilo ♡ ☺. 


Obed som doplnila jednoduchou tekvicovo - avokádovou salsou a ako na to všetko sa už hneď dozviete. Potrebujme:

  • pstruha
  • pomaranč
  • citrón
  • maslo
  • (bylinkovú) soľ, mleté čierne korenie, rozmarín
Vypitvaného pstruha zvnútra i zvonku ochutíme koreninami. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Pomaranč nakrájame na tenké plátky a bruško pstruha nimi naplníme. Rybu vložíme do pekáča, pokladieme plátkami masla a zvyšnými plátkami pomaranča. Dáme piecť do rozohriatej rúry pri 180 °C na 20-30 minút. 


Medzitým si pripravíme salsu z:
  • 1/4 pečenej maslovej tekvice
  • 1/4 až 1/2 avokáda
  • citrónovej šťavy
  • cesnakového olivového oleja
  • bylinkovej soli, čierneho korenia
Upečenú maslovú tekvicu nakrájame na drobné kúsky, takisto i avokádo. Pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme cesnakový olej, prípadne obyčajný olivový a pretlačený strúčik cesnaku. Dochutíme soľou a korením. Premiešame a podávame. 





Obecne nerada kombinujem mäso s ovocím, ale výnimka potvrdzuje pravidlo. Pomaranč k pstruhu sadol ako riť na šerbeľ uliaty a preto na vás apelujem, urobte si ho! Krásny deň!

2 komentáre:

  1. Tak to nemá vážně jedinou chybu :-), jelikož mám ryby poslední dobou vážně v oblibě, tak bych si na tomto pokrmu opravdu maximálně pochutnala.
    Glamour and beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To naozaj garantujem, určite to stojí za pokus ;) ďakujem

      Odstrániť