Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Zase jeden článok o ničom..

sobota 3. mája 2014

Zase jeden článok o ničom..

Ahojte holúbkovia!

Som hrozná. Fakt, nemám sa rada. Zato aká som lenivá a nerobím to, čo mám. Nevarím, nepečiem, učím sa len toľko, aby sa nepovedalo (no dobre, s tým učením to nie je až také zlé, celkom sa snažím, ale viete ako to je.. vždy to ide aj lepšie!), prokrastinujem čo mi sily stačia. Chodím po vonku, vychutnávam si slniečko, čítam beletriu, počúvam hudbu a konečne sa netrápim nad každou sprostosťou. Je to taký zvláštny pocit a začína ma z neho hrýzť svedomie.

Že prečo? No veď ako sa vám sťažujem už niekoľko článkov, keby som sa donútila nájsť v sebe silu zapodievať sa vecami do školy, mohla by som sedieť nad knihami a pdf-kami 24 hodín vkuse. A stále by to bolo málo. Napríklad by nezaškodilo, keby som konečne zosmolila referát na Galactic Clusters. Treba mi prečítať niekoľko článkov, trebárs tento, z ktorého mám vlasy dupkom..


Dúfam, že som vás veľmi nevydesila. Je to nudné a príliš technické, preto sa mi do toho nechce. Takže radšej brázdim v prestávkach po nete a kochám sa nespočetným množstvom fotiek dobrého jedla. Alebo si zháňam zariadenie do mojej budúcej, zatiaľ nereálnej, kuchyne, ktorú by som raz chcela mať, keď už budem veľká. 










No nie sú svetové? Z toho by sa teda napchávalo!

Mimochodom, ako ste strávili prvý máj? Boli ste pobozkané pod čerešňou? I keď tento rok to zrejme nebude mať želaný efekt. Vôbec si nespomínam, kedy by v minulosti na prvého mája boli čerešne už dávno odkvitnuté. Príroda sa celkom zbláznila a funguje v nejakom zrýchlenom režime. O celý mesiac skôr! Ako tak ale pozerám práve von z okna, zrejme sa idylka končí, pretože tu je zatiahnuté a vypadá to na dážď. Čo už, aj vlahu naša matička Zem potrebuje.

Nuž tak ja sa lúčim, dnes zo mňa zase nejaký ohromný úžitok nebude. Snáď sa už budúci týždeň dokopem aj k tomu, aby som si zastala za sporák a niečo dobré pripravila. Uvidíme. 

6 komentárov:

  1. U nás jsou třešně skoro vždy na máj odkvetlé, akorát tenhle rok o dost dříve no.To nádobí nemá chybu! Technickým věcem nerozumím, samotný abstract pro mě zní jako svahilština :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento rok fakt všetko rastie ako divé. Starká už má takmer zrelé egreše.. To je takmer na hlavu!
      A z toho článku som fakt bezradná i ja, je mi jasné, ako to asi môže pôsobiť na normálnych ľudí :D

      Odstrániť
    2. Mno, u nás sa nájdu aj ťažšie šifry...XD. Ale uznávam, nič pre laikov...

      Odstrániť
    3. Jasné, rôzne medicínske latinské výrazy, to tiež vie zamotať hlavu a jazyk :)

      Odstrániť
    4. Ako....formiminoimidazolkarboxamidribozyl-5-fosfát..(medziprodukt v syntéze purínov de novo).mi stačil úplne. A takých názvov je u nás kopa...A áno, aj TOTO máme vedieť naspamäť....XDD

      Odstrániť
    5. Hej hej, chemické názvoslovie je tiež špeciálna kapitola :D keď si pomyslím, že kedysi dávno som chcela chémiu študovať, behá mi mráz po chrbte. Horšie sú už len nemecké zložené slovíčka. Tie majú tiež niekedy cez dvadsať písmen.. a úplne najlepšie je toto:

      Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

      alebo Donaudampfschifffahrtsgesellschaftskapitän - kapitán Dunajskej paroplavebnej spoločnosti .. :D

      Odstrániť