Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Hovädzie rezančeky na omáčke z červenej cibuľky

nedeľa, 18. januára 2015

Hovädzie rezančeky na omáčke z červenej cibuľky

Odpútala som sa trochu od učenia (nuž, popravde, nie celkom, po kuchyni som pobehovala s varechou v jednej a zošitom v druhej ruke) a prichystala tento na prvý pohľad nie práve vábny obed. Neviem čím to je, že všetky podobné jedlá u mňa končia ako neslávne známy fenomén UHO (univerzálna hnedá omáčka), ktorý tak často praktizujú v školských jedálňach. Fotograf proste zo mňa nebude. Nedajte sa však odradiť zlými snímkami a sústreďte sa radšej na chuť. Pretože tá je prvoradá. A vedzte, že spojenie kvalitného hovädzieho mäsa so sladkastou dusenou cibuľkou nemôže sklamať.

Na dve porcie si zabezpečíme:
  • 250 g hovädzieho mäsa (konkrétny druh nechám na vás)
  • 3 červené cibule
  • olivový olej
  • pár kvapiek čili omáčky
  • bazalku, provensálske korenie, soľ podľa chuti
  • asi 2 PL jemného tvarohu
Cibuľku nakrájame na polmesiačiky a orestujeme na rozohriatom oleji. Na miernom plameni ju dusíme aj 10-15 minút, kým nepustí vlastnú šťavu a nezačne trochu karamelizovať. Keď bude chytať hnedú farbu, pridáme hovädzie mäso nakrájané na tenké rezance. Sprudka ho opečieme, ochutíme bylinkami a čili a následne zalejeme vodou, tak aby bolo takmer celé ponorené. Mäso dusíme, kým nie je mäkké, doba veľmi záleží od množstva a druhu hovädziny. Pred koncom pridáme tvaroh na vytvorenie omáčky. Komu by sa táto kombinácia zdala až príliš zvláštna, pokojne tvaroh môže nahradiť smotanou na varenie. Mäso priebežne podlievame vodou a regulujeme tak hustotu omáčky.





Snáď ste strávili nedeľu príjemnejšie než ja, v zajatí vzorcov!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára