Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Hovädzie plátky na peste z medvedieho cesnaku s duseným karfiolom

štvrtok, 25. júna 2015

Hovädzie plátky na peste z medvedieho cesnaku s duseným karfiolom

Dnešná nočná bola už podstatne ťažšia ako tie predošlé. Zrejme sa začína prejavovať spánkový deficit. Okrem očakávanej krízy medzi druhou a treťou sa objavila už aj pred šiestou ráno a ja som sekundovú ručičku tlačila pohľadom, aby rýchlejšie dobehla do cieľa. Chvalabohu, napokon som sa dočkala a tešila sa domov na posteľ. Teda zase stručne: tento recept vám dlžím ešte od pondelka, ale akosi som nemala čas ho spísať, a teraz. Pre zmenu opäť niečo mäsité, konkrétne hovädzina, ktorú nemám až tak často, ale keď sa pritrafí, treba si to vychutnať. Neexperimentovala som, použila iba minimum surovín, ale výsledok bol vcelku uspokojivý, preto sa neváhajte inšpirovať.

Na dve porcie budeme potrebovať:
  • 2 plátky hovädzieho mäsa
  • 1 kopcovitú PL pesta z medvedieho cesnaku
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • bylinkovú soľ podľa chuti
  • niekoľko veľkých ružičiek karfiolu
Hovädzie plátky ochutíme soľou a paprikou a dobre ponatierame cesnakovým pestom. Na rozpálenej panvici mäso sprudka z oboch strán opečieme a potom podlejeme vodou. Necháme ho dusiť, kým nie je takmer úplne mäkké. Medzitým karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a pridáme do panvice k hovädzine. Dolejeme ešte vodou tak, aby bol aj karfiol ponorený a dusíme ďalej, kým mäso aj karfiol nie sú mäkké. Určite to chce čas, hovädzie je tuhšie ako iné druhy mäsa, takže to treba sledovať, aby neskončilo tvrdé ako podrážka. Samozrejme, okoštujeme a v prípade potreby ešte môžeme vmiešať pesto a dochutiť soľou.






Na záver si ešte dovolím malú upútavku do budúcnosti, ak máte radi karfiol, tešte sa, čaká vás naň ešte jeden recept. 
Majte sa!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára