Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kuracie prsia v šampiňónovo smotanovej omáčke

utorok, 30. júna 2015

Kuracie prsia v šampiňónovo smotanovej omáčke

Drahí a milí, vôbec neviem, čo vám napísať. Som vygumovaná a netuším prečo. Obvykle tiež neoplývam ktovieakým siahodlhým úvodom a zásobou teplých slov, ale dnes je to fakt kríza. Už len fakt, že tento pár riadkový text spisujem už 15 minút o niečom svedčí. A tak nebudem trápiť seba ani vás a prejdem rovno k receptu.

Na dve porcie potrebujeme:
  • 2 kuracie prsia
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • sušené oregano a rozmarín
  • bylinkovú soľ podľa chuti
  • citrónovú šťavu
  • 1/2 konzervy šampiňónov v celku
  • 3 lístky čerstvej bazalky
  • 200 ml 12% smotany
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky veľkosti sústa. Na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekaný cesnak kým nezavonia a potom do panvice pridáme mäso. Ochutíme ho oreganom, rozmarínom a soľou a sprudka opečieme zo všetkých strán. Kuracie kúsky vyberieme do misky a výpek podlejeme vodou a citrónovou šťavou. Necháme tekutinu trochu zredukovať a potom mäso vrátime späť. Pridáme k nemu šampiňóny nakrájané na polky a nasekanú bazalku. Dobre zamiešame a podusíme, kým mäso nie je takmer hotové. Znovu ho vyberieme a do zvyšnej tekutiny vlejeme smotanu. Necháme ju varom zredukovať, vmiešame kuracie kúsky a úplne dovaríme. 



Podávame napríklad s ľadovým šalátom so zálievkou z oleja, citrónovej šťavy alebo balzamika a trochy soli.





Hmm, tie fotky sú zase nejaké mdlé a neestetické. Dala by som si za ne poza uši.


Neviete čím to je, že sa mi nikdy nepodarí hladká smotanová omáčka? Zakaždým mi nejak zhrudkovitie. Premýšľam, či to nebude tým, že smotana by sa nemala prevariť. Ale ako potom omáčku zredukovať? Raďte! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára