Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Grilovaný losos v karibskej marináde

utorok, 25. augusta 2015

Grilovaný losos v karibskej marináde

Mám nejaké problémy s internetovým pripojením a tento článoček práve vymýšľam v čajovni, kým nedorazí kamarát, s ktorým mám stretnutie, takže úvod bude stručný. Vlastne ani k tomu nie príliš čo povedať. Podkovičky z lososa dopĺňa chutná, možno trošku netradičná marináda, ktorá kombinuje južanskú a ázijskú kuchyňu. Je pikantná, preto odporúčam pri jej príprave priebežne ochutnávať aby ste nakoniec neskončili s infernom v ústach. Inak jej niet čo vytnúť, presvedčte sa!

Na dve porcie nám bude treba:
  • podkovy z lososa
  • 1/4 šálky (domáceho) kečupu
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 1 PL jablčného octu
  • 1/2 - 1 ČL kari korenia
  • 1/2 ČL čili omáčky
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/4 ČL škorice
  • 1 - 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 - 3 veľké mrkvy
Na marinádu v miske zmiešame kečup, sójovú omáčku, ocot, kari korenie, čili omáčku, mleté čierne korenie, škoricu, nastrúhaný cesnak a olej. Lososa umyjeme a zo všetkých strán poriadne namočíme do marinády. Na rozpálenej grilovacej panvici ho sprudka opečieme, asi tak 3-5 minút. Potom podkovy vyberieme a znovu ponoríme do marinády. Vrátime späť na panvicu a grilujeme, kým mäso nie je mäkké a neobjavia sa charakteristické pásy. 
Mrkvu očistíme a nakrájame na šikmé kolieska. Obalíme ich vo zvyšku marinády a takisto grilujeme, kým nie je hotová, chrumkavá či mäkká, podľa našich preferencií. Odporúčam ju trochu odliať vodou, aby sa marináda, ktorá sa trochu pripiekla na panvici "odlepila" a vytvorila tak omáčku, s ktorou môžeme rybu servírovať. 






Dúfam, že vás tento mierne exotický recept zaujal a odhodláte sa ho vyskúšať, myslím si, že za to stojí!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára