Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Karfiolový sendvič plnený tuniakom

utorok 4. augusta 2015

Karfiolový sendvič plnený tuniakom

Dnes som chcela byť v kuchyni kreatívna. A myslím, že sa mi tento plán podarilo splniť na sto percent. Na balkóne ma tíško čakal karfiol, vedel, že keď nastane tá správna chvíľa, bude môcť zažiariť vo svetlách reflektorov. Dopriala som mu to, krásavec si to zaslúži. Síce pri tom urobil šialený neporiadok, ale nech mu je odpustené, stálo to za to. Ďalej už bez zbytočných rečí, poďme k receptu.

Na dva sendviče potrebujeme:
"Cesto":
  • 3-4 veľké ružičky karfiolu
  • 1 vajce
  • 50 g eidamu
  • bylinkovú soľ a sušené oregano podľa chuti
Náplň:
  • 1 malú konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
  • 50 g eidamu
  • 1 PL domáceho kečupu
Postup pri príprave cesta je rovnaký ako pri základe na pizzu alebo stromboli. Karfiol rozoberieme na čo najmenšie ružičky a pomocou kuchynského robota alebo strúhadla z neho vytvoríme čosi ako ryžu. Tú potom varíme nad parou asi 8 minút. "Ryžu" vysypeme na gázu a pomocou nej vyžmýkame čo najviac tekutiny. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože cesto inak nebude správne chrumkavé. Výslednú hmotu zmiešame s vajcom, na jemno strúhaným eidamom, bylinkovou soľou a oreganom. Cesto rozprestrieme rukami na olejom potretý papier na pečenie a vyformujeme 4 štvorce (či obdĺžniky), ktoré budú našimi sendvičmi. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 - 15 minút, kým nie je zlatisté. 


Medzitým si pripravíme náplň. Tuniaka zmiešame s na jemno strúhaným eidamom a kečupom. Zmes natrieme na dva plátky sendviča a prikryjeme ich druhými plátkami. Na grilovacej panvici s kvapkou oleja ich z oboch strán opekáme ešte asi 3-4 minúty, kým sa syr v plnke neroztopí. Hotovo, podávame!





Poviem vám, toto "cesto" z karfiolu je hotový zázrak. Dá sa s ním pracovať na nespočetné množstvo spôsobov a ja už teraz premýšľam nad tým, ako ho využiť nabudúce. 
Máte nejaké návrhy? Podeľte sa!

2 komentáre:

  1. tak toto vyzerá neskutočne dobre Jarka! Určite to urobím ked prídem domov a fakt to vyzerá ako skutočný sendvič :D nad ryžou z karfiolu som už uvažovala, ale zatiaľ som ju nerobila :) tvoje recepty sa mi páčia všetky do jedného, ale smiem sa opýtať, či jedávaš cestoviny, ryžu, vločky a také klasické prílohy? lebo z receptov súdim že asi nie (ak sa mýlim tak sa ospravedlňujem) ale fakt nieje dovod vynechávať klasické sacharidy a nahrádzať ich čisto len zeleninou. Inak super ako vždy samozrejme :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ryžu neznášam už odmalička, mám k nej odpor, takže tú u mňa na tanieri nikto nenájde. Čo sa týka vločiek, tie mi tiež nejako extra nechutia, takže ak nemusím, nevyhľadávam ich. Áno, je pravda, že klasické prílohy nemám často, radšej ich nahrádzam zeleninou, ale sem-tam si ich pripravím. Síce namiesto zemiakov napríklad batáty, lebo sú podľa mňa chutnejšie a cestoviny celozrnné, ak sa dá.
      Inak ďakujem za pochvalu, budem rada, ak niečo z mojich receptov vyskúšaš :)

      Odstrániť