Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bazalkové kuracie prsia s orieškami kešu

streda, 8. júna 2016

Bazalkové kuracie prsia s orieškami kešu

Hydinu sme tu veru dlhšiu dobu nemali. A tak dnešným receptom naprávam tento nedostatok a uspokojím chuťové receptory tých, ktorí si bez rôzneho vtáctva svoj jedálniček nevedia predstaviť (vegetariáni a vegáni, prosím, nechajte tie kamene ležať na zemi..). Ale aby to bolo aspoň trochu vzrušujúce, siahla som pri príprave po neobyčajnej surovine. Jasné, dnes je už kombinácia arašidov a kuraciny takmer otrepaná, ale čo tak iné oriešky? Kešu! Mňam! K tomu ešte výdatná hrsť čerstvej bazalky, štipka pikantnosti a famózne, napriek tomu rýchle a jednoduché jedlo je na svete.
  • 2 kuracie prsia (z kurčaťa golema)
  • 2 PL jablčného octu
  • 2 PL worchestrovej omáčky
  • trochu kokosového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL sladkej čili omáčky
  • hrsť kešu orechov
  • 2 veľké hrste čerstvej bazalky
Prsia nakrájame na kusy, v miske ochutíme octom a worchestrom a necháme asi 10 minút odstáť. V panvici rozpálime olej, krátko na ňom opečieme sekaný cesnak s pridaním čili omáčky, treba však dbať na opatrnosť, cesnak sa rýchlo spáli. Plameň zmiernime, pridáme mäso a zo všetkých strán ho orestujeme do zlatista. Vmiešame kešu orechy, povaríme zhruba 1-2 minúty a na záver zapracujeme posekanú bazalku. Premiešame, odstavíme zo šporáka a podávame. Napríklad s mrkvovým šalátom..





Nechajte ma chvíľu premýšľať; čože to vlastne máme za deň? Ozaj streda? Je to iba? Alebo už? Tak či onak, hoci sa víkend blíži, ešte budeme potrebovať veľa síl dotiahnuť to do úspešného konca, preto neváhajte telo posilniť napríklad uvedeným pokrmom. Šťavnaté mäso s nádychom ostrosti a korunované lahodnými kúskami orieškov, to nám okamžite musí pridať na výkonnosti!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára