Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Mrkvové rezance v tuniakovo-smotanovej omáčke

pondelok, 13. júna 2016

Mrkvové rezance v tuniakovo-smotanovej omáčke

Tie najjednoduchšie jedlá sú častokrát tie najchutnejšie. Nasledujúci recept je toho jasným dôkazom. Stačí zmiešať pár surovín, príprava zaberie pár minút a pokrm, ktorý rozradostí chuťové bunky a žalúdočné steny je na svete. Ono sa to na prvý pohľad nezdá, ale je to jedlo vskutku bohaté a zasýti na poriadne dlhú dobu. No a najlepšie na tom je, že sa dá napchať do prenosnej misky a môžeme si ho tak dopriať takmer kdekoľvek. Samozrejme, najlepšie je horúce, ale v prípade núdze ho možno konzumovať i za studena. Akurát v takej situácii omáčka nie je krásne tekutá a časom stuhne. Tak či onak, vrhnime sa už k stručnému zoznamu ingrediencií:
  • 3 mrkvy
  • trochu ochuteného oleja
  • 1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
  • 250 g smotany na šľahanie (33%)
  • 1 PL domáceho kečupu
  • korenie na paradajky (alebo akékoľvek iné obľúbené, ja momentálne frčím na tomto)
  • veľkú hrsť zelených olív
Mrkvu ošúpeme a pomocou škrabky nastrúhame na rezance. Vo woku (alebo hlbokej panvici) ju na oleji orestujeme, kým nechytí zlatistý nádych. Rezance vyberieme bokom a do nádoby vložíme tuniaka, ochutíme kečupom a korením a zamiešame. Vlejeme smotanu a varíme, kým tekutina nezhustne na omáčku požadovanej konzistencie. Na záver pridáme pokrájané olivy a odložené mrkvové rezance. Všetko poriadne premiešame a podávame ozdobené bazalkou.




Možno sa vám bude zdať prácne z mrkvy vyrábať rezance, ale stačí na to ten správny grif a po chvíľke to pôjde samé (veď to zvládne aj také nemehlo, ako ja). A myslím smrteľne vážne, že toto jedlo vás uspokojí na celé popoludnie. Je predsa plné tukov a bielkovín (tuniak + 33% smotana?!), z ktorých získame potrebnú energiu a čo sa týka objemu, obsah žalúdka celkom zaplní nálož mrkvy. 
Neváhajte a varte!

2 komentáre:

  1. Toto sú suroviny na jednu porciu áno? :) Lebo ak áno :D musím zredukovať množstvo smotany :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na jednu porciu, áno, ale ja by som nič neredukovala. Smotana varením zhustne a potom by ti z omáčky nič neostalo! Neverím, že by si si s takým množstvom hravo neporadila..

      Odstrániť