Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Cícerové muffiny so smotanou a tuniakovou-cícerovou nátierkou

štvrtok 22. septembra 2016

Cícerové muffiny so smotanou a tuniakovou-cícerovou nátierkou

Som totálne psychicky unavená. Z jedného prostého dôvodu - v práci je to teraz šialené. Nerada by som na povrch ťahala všelijaké zákulisné informácie, ale neverili by ste, aké intrigy, machinácie a bahno sa deje aj v softvérovom svete. Ľudia vedia byť neuveriteľne zákerní, našťastie, naivne verím v dobro a myslím si, že tích prudko zlých po povrchu zemskom nechodí až tak mnoho. A tak budem dúfať, že ich stretnem čo najmenej. V takom prípade je dobré spoliehať sa na niečo, čo nemení názory a podstatu podľa počasia, čo spríjemní akýkoľvek deň pod psa a poteší aspoň malý kúsok "ja". Samozrejme, hovorím o jedle. O niečo som vylepšila cícerové muffiny, ktoré bezbreho milujem a tak som sa rozhodla, že recept predostriem i vám.

Na 6 muffinových košíčkov:
  • 1 vajce
  • 2 - 2 a 1/2 PL roztopeného kokosového oleja
  • 1 kopcovitá PL kyslej smotany
  • 2/3 hrnčeka mlieka
  • 1 hrnček cícerovej múky 
  • 1 ČL korenia na pizzu
  • 1 ČL granulovaného cesnaku
  • 100 g tuniakovo cícerovej pomazánky 
Vajce, olej, smotanu a mlieko umiestnime do misky a vidličkou, či metličkou poriadne prešľaháme. Vsypeme dnu múku, ochutíme cesnakom, pizza korením a premiešame. Cesto plníme do silikónových foriem vymazaných olejom a pri 180 °C pečieme 15-20 minút, kým povrch nie je chrumkavý a špajdľa zapichnutá uprostred vyjde z muffinov čistá. Jednotlivé košíčky pozdĺžne prekrojíme a natrieme štedrou dávkou cícerovej pomazánky s príchuťou tuniaka (alebo nejakou inou, ale cíceru nikdy nie je dosť..).





Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt lumíkVeru nie, cícerové muffiny vás nikdy nesklamú a ak prekvapia, tak jedine príjemne! Dodaním smotany a navýšením množstva oleja je cesto o niečo hutnejšie a vlhšie, takže nehrozí, že by sa vám zasekávali v krku, navyše, ak ich poriadne namažete pomazánkou podľa ľubovôle, budú do vás padať ako lumíky z útesu (haha, čierny humor neberte ma vážne).

2 komentáre:

  1. Veľa ľudí je zlých :) a možno to ani tak nemysleli,len to čo vidíš teraz je výsledkom nejakého dlhšieho konflitku a možno ten "zlý" bol vlastne na začiatku obeť len teraz nejak vrátil úder :)...inak škoda tej smotany...som alergik

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Smotanu v postate nepotrebuješ, tá mi ostala a usúdila som, že recept rozhodne vylepší. Pôvodné návody bez nej nájdeš pokojne tu:
      http://nemehlo-v-kuchyni.blogspot.cz/2016/08/hraskove-muffiny-z-cicerovej-muky.html
      alebo tu:
      http://nemehlo-v-kuchyni.blogspot.cz/2016/08/cicerove-muffiny-s-grilovanymi.html
      a prípadne ešte chlieb:
      http://nemehlo-v-kuchyni.blogspot.cz/2016/08/cesnakovy-chlieb-z-cicerovej-muky-s.html

      A neber mi detské ilúzie, naozaj chcem veriť tomu, že nikto v samej podstate nie je zlý. Možno to bola naozaj iba obrana voči predchádzajúcemu útoku, ale v tomto prípade je veľmi pravdepodobné (hraničiace s istotou), že to bol proste podraz.

      Odstrániť