Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Lepkavé tekvicovo-banánové brownies (bez múky)

nedeľa, 2. októbra 2016

Lepkavé tekvicovo-banánové brownies (bez múky)

Ak patríte medzi pravidelných návštevníkov tohto blogu (sto bodov pre vás plus jedno veľké ďakujem!), iste si spomínate na dva recepty, ktoré som pripravovala nedávno: >>krémové tekvicové muffiny<< a >>banánové cícerové muffiny<<. Až príliš dlho som sa chystala pripraviť si nejaké brownies, ktoré by boli klasicky vlhké, trochu nedopečené, ale zároveň slúžili skôr ako chod k obedu, nie popoludňajší zákusok. Nakoniec som skombinovala oba vyššie uvedené recepty do jedného a tak prišli na svet tieto tekvicovo-banánové brownies, ochutené škoricou a arašidovým maslom ako výborným bonusom. Krémové a lepkavé sú až až, preto vopred upozorňujem, že si pri ich konzumácii trochu zašpiníte prsty, ale to je len drobná nedokonalosť, ktorú im s radosťou odpustím. Bohato mi to vynahradia svojou dokonalou chuťou.
  • 1/2 strednej tekvice Hokkaido
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 banán
  • 1/3 hrnčeka mlieka
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • kuchynskú sódu na špičku koža
  • 1 +1 ČL škorice
  • štipku mletých klinčekov
  • 1 kopcovitá PL chrumkavého arašidového masla
  • hrsť tekvicových jadierok 
Hokkaido umyjeme, vydlabeme, nakrájame na kocky a rozložíme na plech s papierom na pečenie. Posypeme škoricou, obložíme kokosovým olejom a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15-20 minút. Upečenú tekvicu premiestnime do nádoby, pridáme pokrájaný banán, mlieko, arašidové maslo, prášok do pečiva a sódu a ponorným mixérom zmixujeme na hladkú hmotu. Do nej prisypeme tekvicové jadierka, škoricu a klinčeky a znovu poriadne premiešame. Cesto vlejeme do pekáča alebo zapekacej misy a pri 180 °C pečieme 45 minút alebo kým povrch nie je zlatohnedý a trochu spevnený. Špajdľový test nepomôže, brownies musia byť v strede vlhké. Po upečení necháme vychladnúť a až potom krájame (respektíve preložíme do prenosnej misky a konzumujeme druhý deň). V každom prípade, odporúčam jesť teplé, také sú najlepšie!






Nie sú úplne sladké, nie sú ani slané, hneď na prvý pohľad požutie postrehnete chuť banánu, škorice a arašidového masla, farba je nádherne oranžová, proste potešenie pre oko i brucho. Možno si ťukáte na čelo, že skombinovať tieto ingrediencie hraničí so šialenstvom, ale stále dookola sa vás snažím presviedčať, že sa netreba držať iba zaužívaných koľají a je na mieste trochu experimentovať. Nebojte sa rozšíriť si obzory a pustite sa do týchto brownies!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára