Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Queso Fresco Syrová omáčka zo 4 druhov syra {a špagetová tekvica}

sobota 1. októbra 2016

Queso Fresco Syrová omáčka zo 4 druhov syra {a špagetová tekvica}

Nechce sa mi veriť, že sme sa už prehupli do mesiaca s dvojciferným poradovým číslom v kalendári. Keď sa tak spätne obzriem za septembrom, aj z počtu príspevkov musím konštatovať, že bol trochu hektický a bohatý. Netuším, čo mi prinesie október, viem však, že ja vám prinášam tento lahodný recept na omáčku z neuveriteľného množstva syra. Tekvica je nepovinná, pokojne ju vymeňte za obyčajné špagety, ak ale nemáte nič proti nej, prihováram sa za ňu. Tak či onak, prím hrá jemne pikantná syrová omáčka a ak sa vám už zbiehajú sliny, smelo čítajte.

Na dve porcie (ale vlastne nie..):
  • 1 PL kokosového oleja
  • 200 g čerstvého krémového syra
  • 50 g nivy
  • 120 g Brie
  • 50 g eidamu
  • 100 g grilovacej smotanovej omáčky (voliteľne - ak nepoužívame, pridáme 1/2-1 ČL čili omáčky)
  • 1 ČL provensálskych byliniek
  • 1/2 - 3/4 hrnčeka mlieka
  • špagetovú tekvicu + provensálske bylinky + kokosový olej + granulovaný cesnak
  • 1 červenú cibuľu
Tekvicu priečne nakrájame na kolieska, zbavíme striedky, rozložíme na plech s papierom na pečenie, posypeme bylinkami a cesnakom, obložíme kôpkami kokosového oleja a dáme aj spolu s cibuľou pokrájanou na kolieska do vyhriatej rúry piecť na 15-20 minút. Pomocou vidličky hotovú tekvicu rozoberieme na jednotlivé vlákna a s cibuľou preložíme do misky.


Kým sa pečie zelenina, pripravíme omáčku. Do rajnice vložíme kokosový olej, celú vaničku krémového syra, nastrúhaný eidam a nivu, polovicu pokrájaného syra Brie a kelímok smotanovej omáčky. Ochutíme provensálskymi bylinkami a zalejeme mliekom, najprv radšej v menšom množstve. Syry privedieme k varu a necháme úplne rozpustiť. Podľa potreby rozriedime mliekom, ale omáčka by mala mať napokon hustejšiu konzistenciu.
Špagetovú tekvicu bohato zalejeme omáčkou, doplníme zvyšnou polovicou Brie a s chuťou sa ponoríme do toho. Dobrú chuť!





Veriť mi asi nebudete, ale množstvo omáčky v miske je len zlomok toho, čo som nakoniec do seba napratala. Zošrotovala som ju totiž celú. Do poslednej kvapky, aj s vylízaním misky a rajnice. A myslite si o mne čo chcete, nehanbím sa za to. Ani vy sa nebudete, keď ju okúsite. Ale varujem vás, je prudko návyková!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára