Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Mrkvové rezance v syrovej omáčke

sobota 4. februára 2017

Mrkvové rezance v syrovej omáčke

Spomenula som si na jedlo z dôb dávno minulých, kedy mojou najväčšou tragédiou bola trojka z fyziky a keď som pred plnou skriňou horekovala, že si nemám čo obliecť. So sestrou sme obľubovali rýchle, primitívne, na suroviny nenáročné široké rezance so syrom. Uvariť cestoviny, vytlačiť črievko bambina, posypať kopou syra a hotovo, zjesť mamu, otca, stôl aj s traktorom. Zisťujem, že sa pri súčasnom štýle stravovania vôbec nemusím vzdávať obľúbených lahôdok, ku každému sa dá vymyslieť alternatíva. Ono to vlastne alternatívou ani nezvať nemožno, pretože sa vo veľkej väčšine jedná o pokrmy niekoľkokrát chutnejšie, ako ich pôvodná verzia. Ak sa rozhodujete, či inklinovať k novým trendom, ale bojíte sa, že tým prídete o dlhoročných miláčikov, neváhajte, určite sa dá nájsť cesta, aby vlk bol sýty a ovca ostala celá.
  • 2 mrkvy
  • trochu masla
  • šťavu z 1/2 limetky
  • granulovaný cesnak
  • 1 kocku (62,5 g) Lučiny (či iného krémového syra)
  • 2 PL - ¼ hrnčeka mandľového mlieka (podľa potreby)
  • 75 g domáceho údeného syra
Mrkvu nastrúhame na rezance a vo woku na masle opečieme do zlatista. Ochutíme limetkou, cesnakom a vmiešame dnu Lučinu spolu s mliekom. Premiešame a podľa nutnosti dolejeme mlieko tak, aby sa vytvorila omáčka. Preložíme do taniera/misky, štedro posypeme strúhaným syrom a podávame.




Čo vaše hity z detstva? Máte srdcovky, ktoré sa vám spájajú s minulosťou? Doprajete si ich ešte aj dnes? Rozhodne píšte, zaujíma ma to.
(P.S. Fotky hrôza, des-bes, ja viem, ale o siedmej večer sú svetelné podmienky mizerné, navyše keď ste unavení z práce a jediná vec, na ktorú myslíte, je posteľ, nie je času na zatraktívnenie pokrmu. Prosím, odpusťte.) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára