Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bleskovky z kuchyne (44)

sobota 22. apríla 2017

Bleskovky z kuchyne (44)

Niekoľko posledných príspevkov malo prekvapivo dlhý úvod, až sa sama sebe nestačím diviť. Asi to bolo tým, že som ich tvorila v čase, kedy som sa mala venovať niečomu úplne inému (ehm, ehm, práci..), ale namiesto toho som prokrastinovala na blogu. Dnes sa však vrátim k štandardnému modelu bez dlhých zbytočných kecov a prejdem rovno k veci. Po zhruba mesiaci ďalší diel bleskoviek a ten skutočne obsiahly komentár nepotrebuje. Vedzte len toľko, že v ňom dominuje najmä sezónne hrozno a jahody a kopec "druhých porcií" z obedov, ktoré ste už na blogu mohli vidieť, ale v trochu pozmenenej verzii. Varím do zásoby, na niekoľko chodov, ale tu i tam sa stane, že z originálneho receptu mi niečo chýba, tak to doplním tým, čo je po ruke.



Napínavá a trochu desivá severská detektívka - milovníci si prídu na svoje! 


Šalátové Tacos s tekvicou a mrkvovými rezancami z >>tohto<< receptu, akurát som syr vymenila za tuniaka. Rovnaká bomba!


Keď sa neviem rozhodnúť, aké ovocie vlastne chcem. 


Ó, áno, konečne! Bola akcia na baklažán, hádajte, ako musel skočiť? Po dlhom, predlhom čase minipizze. 


Aj kokosové čipsy pchám do všetkého.


Zopakovala som si i >>mexické tostadas<<, ale namiesto volského oka omeleta, pretože mi ostali rozšľahané vajíčka pre zmenu z >>tohto<< smaženého baklažánu.



A niekedy skombinujem X-receptov do jednej obedovej misky: baklažánové pizze zo snímky vyššie, pečený burger z červenej repy >>odtiaľto<< a varená šošovica, ktorá mi ostala práve z výroby božských cvikľových placiek. 




Tu som sa prvýkrát zoznámila so sardelovými očkami plnenými kapari a nebolo to posledné stretnutie. Rozhodne mám v pláne i ich kupovať častejšie (a pridať ich tak na zoznam položiek, ktoré musím pozorne sledovať v akciách - áno, dôchodca s nosom v letákoch. Ako keby tých objektov už tak nebolo viac než je vhodné..).
Takže čo? Cottage, fazuľa, ančovičky a hlávkový šalát. 


Za toto by som sa najradšej prefackala, respektíve, žalúdok by ma zahlušil a organizmus za rozbúranú hladinu cukru ukameňoval. Jemný tvaroh zmiešaný s domácim čerešňovým kompóto-džemom, extra horkými ľadovými gaštanmi (ktoré som mala dlho a možno už i po dátume spotreby) a kokosové čipsy (lebo sú taaak dobré). 


A ďalšia z prasačiniek: najkrémovejšie kešu maslo v celej miestnej kope galaxií, jedinečné a originálne orieškové maslo s čokoládou a kúskami sušeného banánu a môj najobľúbenejší paradajkovo-bazalkový hummus. Ešteže to bolo aspoň na "večernom" chlebe, ktorý má znížený obsah sacharidov v prospech bielkovín. Veľa semienok, mäkučký, pôsobivý. A trochu zeleniny, čiže hlávkového šalátu, aby sa nepovedalo. Mimochodom, fotka zavádza - krajce boli tri, tie dva s hummusom sú uložené na sebe. 


Týmto to dnes ukončím, nejaké momentky si musím nechať aj nabudúce, aby sa opäť bolo na čo pozerať. Samozrejme, len za predpokladu, že o to stojíte. A neváhajte sa pozrieť i na odkazy, ktoré som spomínala, tie recepty sú výborné, ak to môžem takto neskromne a na veľkú hubu vyhlásiť stránku napísať. 
Vopred sa ospravedlňujem, ak ste k tomuto príspevku dospeli hneď po publikovaní, teda neskoro večer a aktivovala som vám ním reflex Pavlovovho psa. 

4 komentáre:

  1. Nejak mi to nechcelo zobraziť môj komentár, tak skúšam znovu.
    Ahoj, vidím, že si sa prekypujúcich misiek a baklažánových pízz(??) ešte stále nevzdala...mohla by som si aj ja znovu spraviť, možno keď bude náš/český baklažán. Ty si ešte stále v Brne(podobne ako ja, nejakým zázrakom som bola schopná sa udržať na škole....aspoň zatiaľ no...XD)?
    Ako sa ti darí? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, stále v Brne, to by ma museli odskrutkovať a zrovnať buldozérom, aby ma odtiaľto dostali preč.
      Blahoželám k zotrvaniu v škole, ako dlho máš ešte do konca štúdia?

      Odstrániť
  2. XD, mno, teraz končím piaty ročník. Budúci semester by mi mali začať štátnice...máš nejaký súkromný mail, kde by sme sa mihli pobaviť? Alebo niečo iné? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajaj, nezávidím, ale budem držať palce. Súkromný mail mám, ale neviem, ako Ti ho prezradiť, sem ho úplne verejne písať nechcem :D

      Odstrániť