Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kaša banány v čokoláde

štvrtok 29. novembra 2012

Kaša banány v čokoláde

Čokoláda a banány sú jedna z kombinácií, ktoré teda môžem. Úplne najradšej v podobe banánových jednohubiek; veď viete, taká tá klasika, kedy medzi dve piškóty dáte koliesko banánu a namáčate v rozpustenej čokoláde.

Toto obľúbené zostavenie ma inšpirovalo aj k tvorbe raňajkovej ovsenej kaše. Nie však s čokoládou, ale kakaom, pretože čokoláda sa mi zdala príliš sladká a banán sám o sebe je sladký už dosť. (Ale nikde nie je zakázané spomínanú čokoládu použiť. Poslúžte si podľa ľubovôle. Ale potom nech vás ani nenapadne to dochucovať cukrom! Lebo si vás podám :D)

Takže poďme rovno na vec:

V asi 2,5 dcl mlieka uvaríme 50 g ovsených vločiek.

 

Keď začína mlieko vrieť, pridáme kopcovitú lyžičku kakaa, najlepšie holandského a zamiešame. 


Do budúcej kaše nakrájame kolieska banánu, vzorku si odložíme na ozdobenie.

 

A ešte chvíľu varíme, kým zo zmesi nevznikne kaša s požadovanou konzistenciou. Servírujeme so zvyškom banánu a orechmi, na snímke vidíte pekanové. Hotovo, táto porcia vás zaručene zasýti až do obeda :)




3 komentáre:

  1. Prečo som si niečo takéto nepýtala na raňajky, keď som bola u teba??? :D Namiesto toho obyčajnú praženicu... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to teda naozaj netuším :D lebo sme riešili kopu iných vecí asi :D spravím ti doma :P

      Odstrániť
    2. Dobre, beriem ťa za slovo :)

      Odstrániť