Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Jednoduchý losos s hrachovou kašou / s guacamole

piatok, 22. februára 2013

Jednoduchý losos s hrachovou kašou / s guacamole

Veľmi jednoduchý recept, v oboch prípadoch. Vhodný pre zaneprázdnených ľudí, pretože (u mňa naozaj nič nové pod slnkom) je expresne hotový. A nie je problém praktizovať ho s dvojplatničkou ;)

Skromný zoznam potrebných surovín:

Na lososa: 
  • filety z lososa
  • bylinky (u mňa provensálske)
  • šťava z citróna (nie je nutná, ale dodá to rybe lepšiu chuť)
Rybičku jednoducho ochutíme bylinkami, prípadne pokvapkáme šťavou z citróna a opečieme na kvapke oleja. Aby sa nepripálila, môžeme podliať trochou vody, alebo prikryť pokrievkou. Losos sa nerobí dlho, stačí 10 minút, ale to závisí od jeho hrúbky.


Venujme sa teraz príprave prílohy. Prvý deň som sa rozhodla spotrebovať otvorenú konzervu hrachu a vznikla z nej kaša.

Na hrachovú kašu: 
  • pol plechovky sterilizovaného hrášku
  • pol cibule
  • strúčik cesnaku
  • soľ, korenie (nie je nutné, nálev je už ochutený, tak opatrne)
Cibuľu speníme na oleji a pridáme cesnak nakrájaný na malé plátky (alebo prelisovaný), restujeme iba chvíľu, aby nezhorkol. Pridáme hrach a podlejeme vodou. Varíme asi 10 minút. Potom ho rozpučíme, prípadne kto má rád naozaj jemnú konzistenciu, môže rozmixovať. 


Na druhý deň ostal druhý kus ryby, no ale čo k tomu? Voľba padla na avokádo, ktoré si tíško dozrievalo v miske. 

Na guacamole:
  • polka avokáda
  • paradajka
  • polka cibule
  • strúčik cesnaku
  • soľ, korenie
Avokádo vydlabeme a rozpučíme vidličkou do kaše. Paradajku, cibuľu i cesnak pokrájame na čo najdrobnejšie kúsky a primiešame. Ochutíme soľou či korením, dokonca môžeme pridať aj citrónovú šťavu. Všetko dobre premiešame a podávame :)



Hurá, môžete sa do toho pustiť, ani nie 15 minút pred zahájením varenia. Takéto chuťovky zbožňujem ♥.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára