Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Ovsená kaša s vlašskými orechmi

pondelok 18. februára 2013

Ovsená kaša s vlašskými orechmi

Dnes to chcelo menší upgrade, pretože namiesto raňajok som ju varila na obed. Aby bola výdatnejšia, zakomponovala som do nej mleté vlašské orechy. Už dlhšie som rozmýšľala, či takto variť kašu nie je kravina, ale keďže som vlastne rovnaký recept našla u fitness-girl, bolo rozhodnuté.

Hell, pevne verím, že raz si už konečne urobíš aj ty :D Síce konkrétne túto asi nie, lebo už počujem ako sa sťažuješ, že nemáš mleté orechy..

Potrebujeme:

  • 30 g ovsených vločiek
  • 20 g mletých vlašských orechov
  • 150 ml mlieka
  • banán
Ovsené vločky a mlieko privedieme do varu. Do toho nasypeme orechy a väčšinu banánu nakrájaného na kolieska. Zamiešame, kúsky banánu môžeme popučiť a varíme, kým kaša nezhustne. Podávame so zvyškom banánu. Kto chce, môže doplniť jogurtom, ďalším ovocím, orieškami naviac.. Ja som nepridávala nič, pretože som bola zvedavá na tú "holú" chuť kaše a musím povedať, že bola výborná. A naozaj sýta. Celkom vystačila na zaplnenie žalúdka až do olovrantu. 


2 komentáre:

  1. Vraj sťažujem. To je pravda!!!
    A inak, chcela som sa ťa to opýtať už doma, ale nejak mi to vyfučalo z hlavy, tak sa kľudne opýtam aj verejne - nie je kravina jesť ovsenú kašu na večeru??? Ráno by sa mi teda už o šiestej kvôli jednej kaši vstávať nechcelo, ale večer by som si ju stihla v pokoji aj spraviť aj zjesť... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ovsené vločky sú sacharidy, ktoré by sa na večeru už jesť nemali. Ja preferujem ľahšie bielkovinovo - zeleninové jedlo, ale v kombinácii s mliekom a ešte lepšie s bielym jogurtom vločky uškodiť nemôžu :) Radšej takto ako sa napchať balíkom lupienok napríklad :D

    Plus na okraj, ani ovocie by sa večer už nemalo konzumovať, má veľa cukru a potom je organizmus zbytočne veľmi aktívny pred spaním :D

    Aj keď to je len princíp, ktorého sa držím ja a vôbec nemusí byť správny :D

    OdpovedaťOdstrániť