Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Avokádová nátierka s pečeným cesnakom

pondelok 22. apríla 2013

Avokádová nátierka s pečeným cesnakom

Respektíve ako honosne nazvať patlanicu pozostávajúcu z dvoch ingrediencií :D Tento nápad mi zišiel na um pri jednej skypovej konverzácii s drahou Hell, keď sme sa bavili čo so zrelým avokádom. Takže tu to máte!

Jedinou prekážkou môže byť absencia rúry, takže milí študenti na internátoch, súcitím s vami, ale my ostatní poďme na vec.

Celú hlávku cesnaku necháme v šupke a zrežeme jej malú časť z vršku, asi takto:


Vložíme cesnak do nádobky, v ktorej ho budeme piecť a pokvapkáme olejom, prípadne dochutíme korením. Pečieme 20 - 25 minút (možno menej, záleží od mašiny). 


Zrelé avokádo olúpeme a v miske spolu s upečeným cesnakom zbaveným šupky roztlačíme do jemnej hmoty. 

Pekne vás prosím, vy sa venujte pečeniu celú dobu, nie ako niekto, kto zase robil milión iných vecí popri tom a cesnak mu trošku prihorel..

Nátierku namažeme na chleba, či napríklad túto ľanovú žemľu, môžeme pridať syr, ktorý máte radi (alebo šunku, paradajky, semienka, čo hrdlo ráči) a smelo papkáme. Do nátierky taktiež možno zamiešať nejaké korenie a bylinky, pridať citrónovú šťavu alebo aj jogurt na zjemnenie, fantázii sa medze nekladú ;)





2 komentáre:

  1. Vypadá to krásně, pečený česnek jsem zatím zkoušela jen do kaše a avokádo na sladko, ale tahle kombinace mne fakt láká :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Avokádo zvyknem robiť aj na sladko, ale najradšej ho mám v tej slanej verzii. Pečený cesnak je skvelý aj samotný.. no a keď sa spoja dve dobré veci.. vyskúšaj, myslím, že neoľutuješ ;)

      Odstrániť