Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Ľanová žemľa za 3 minúty

nedeľa 14. apríla 2013

Ľanová žemľa za 3 minúty

Okej, názov je trochu zavádzajúci, pretože 3 minúty je len doba pečenia, no aj s prípravou je to hotové určite do štvrť hodinky. Ako je to možné? Odpoveď je zrejmá. Mikrovlnka! (Žehnajme vynálezcovi a fyzike ♥)

Ako som sa už v niekoľkých príspevkoch zmienila, množstvo skonzumovaných sacharidov sa snažím obmedzovať, pretože som zistila, že tak moje telo funguje akosi lepšie. Ide o to, že sa snažím nejesť ich na obed a večeru, lenže niekedy mám chuť napríklad na pečivo namazané nejakou nátierkou, či len tak so zeleninou a podobne. Preto ma teší, že som našla adekvátnu náhradu bez komplikovaných sacharidov v podobe orieškových či semienkových chlebov. S receptami na rôzne druhy sa tu roztrhlo vrece a tak je ťažké z niečoho vybrať, ale v prípade týchto ľanových žemlí rozhodlo to, že príprava je veľmi rýchla a množstvo je akurát tak na jednu/dve porcie.

Ľanové semienka rozdrtíme, prípadne rozmixujeme (a keďže to zvládol aj ten môj šmejd z Tesca za pár kačiek, nemal by to byť problém). Semienka určite nedávajte v celku, pretože tak sa z nich do vášho tela nedostanú všetky využiteľné vitamíny a prospešné látky.


Pridáme k nim do misky vhodnej do mikrovlnky všetky ostatné suroviny a dobre premiešame. Necháme chvíľku (asi 5 minút) odstáť. 



Vložíme do mikrovlnky, zapneme ju na plný výkon a pečieme zhruba 3 minúty. Hotovo!




Vyberieme z misky a necháme vychladnúť. Kým bola žemlička ešte teplá, bolo z nej cítiť vajce (akoby sa niekde robila praženica alebo omeleta, veď viete čo tým myslím :D), preto som sa bála, že sa to výrazne prejaví aj na chuti. Obavy boli zbytočné, nakoniec ho tam cítiť vôbec nebolo. Ja som žemľu prekrojila na tri tenšie plátky a pokládla nivou. A vy si to urobte po svojom :P




7 komentárov: