Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pudingové lievance

streda 24. apríla 2013

Pudingové lievance

Hell, tento recept je špeciálne pre teba. Netreba do neho žiadnu múku, ktorú si nekúpiš, pretože ako tvrdíš, kilové balenie nikdy nespotrebuješ. A skladá sa z troch ingrediencií. Fakt to jednoduchšie nejde. Za recept týmto ďakujem Kriss, ktorá ho publikovala.

Potrebujeme iba:

  • pol vaničky jemného tvarohu (125 g)
  • 1 pudingový prášok
  • 1 vajce (v pôvodnom recepte boli dve, ale jedno stačí), cesto síce bolo trochu hustejšie, tak som pridala malú lyžičku mlieka a nestalo sa nič svetoborné. Teda stalo, lievance boli fantastické :)


 Vajce rozšľaháme v miske, prisypeme k nemu puding a dobre rozmiešame. Na záver pridáme tvaroh a vypracujeme cesto. Na suchej panvici (áno, ani olej netreba) opekáme z oboch strán. So zmesou sa pracovalo veľmi dobre aj napriek jej hustote, mala som strach, že sa to nebude dať obracať, ale šlo to nádherne, nie je sa čoho báť.

Na panvicu kladieme najlepšie po lyžičkách. Kôpku potom roztrieme do placky a po pár minútkach obraciame.




Príchuť lievancov môžeme meniť jednoducho podľa toho, aký puding použijeme. Ja som pôvodne chcela robiť pistáciové, ale ako naschvál, práve vtedy pistáciový puding nemali. Tak som siahla po čokoládovej klasike. Z tejto dávky mi vyšlo 5 poctivých kúskov (zjedla som tri a teda mala som dosť na pol dňa). Podávame ich s čímkoľvek, napríklad zvyškom tvarohu, jogurtom, ovocím, lekvárom, čokoládou.. to už nechám na vás. Ja som mala domáci ríbezľový lekvár a slivkovú nutellu. 






6 komentárov:

  1. Tento víkend som na intráku, žeby som si ich urobila?? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No prosím, skvelá príležitosť ;) A skús ten pistáciový puding, ja už som si ho kúpila, aby som mohla niekedy vyskúšať :D

      Odstrániť
  2. teraz som si ich robil a teda si to riadne precenila veď keď to porovnám s klasickými tak sa to jesť nedalo teda

    OdpovedaťOdstrániť