Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Tvarohové bábovičky

sobota 13. apríla 2013

Tvarohové bábovičky

Hneď na úvod sa ospravedlňujem prípadným čitateľom za toto menej aktívne obdobie, ale bolo málo príležitostí variť niečo seriózne, čo by vôbec stálo za recept. Ešte som mala zásoby z domu, alebo nebolo príliš veľa času.

Ešte predtým, než konečne pristúpime k vareniu/pečeniu, nedá mi sa trochu nevytešiť nad tým, že to dnes vonku vyzerá naozaj ako na jar. Slniečko skutočne vykuklo spoza mrakov, vtáčiky čvirikajú, vytiahla som prechodnú bundu namiesto kabáta, no proste úžasná zmena. To má človek hneď lepšiu náladu a dokonca sa mu aj chce robiť niečo produktívne :D

Taaakže prejdime k podstate. Inšpirácia pochádza od Adele na jej bochníčky, lenže tie moje sa bochníkmi veľmi nazvať nedajú, skôr pripomínajú také tie bábovky, ktoré sme ako deťúrence zvykli robiť na pieskovisku. Aj postup je taký jednoduchý :D

Trochu som to pozmenila:

  • 20 g mletých vlašských orechov (chcelo by to aj viacej)
  • 1 vajce
  • 125 g tvarohu
  • 120 g mrazenej lesnej zmesi (a tu by chcelo ubrať.. obsahuje veľa vody a preto moje bábovičky dobre nedržali tvar, ale to je už len estetický detail)

Všetko dokopy dobre premiešame a vlejeme do foriem. 


Pečieme asi 10 minút na najväčšom plameni, ďalších 20 na miernom (pre tých, ktorí majú normálnu rúru, asi 30 minút na 180°). Potom vyklopíme a papkáme :) Pozor na jazyk, fúkať!









4 komentáre: