Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Teplý rybí šalát

streda 11. decembra 2013

Teplý rybí šalát

Tento rýchloobed poteší najmä milovníkov všetkých možných rýb. Teda mňa nevynímajúc.

Zistila som, že v poslednej dobe som nejaká pretuniakovaná a tak som naposledy klasickú konzervu (nuž, keď s čerstvými to nie je také jednoduché..) tuniaka vo vlastnej šťave vymenila za sleďové filety (že neuhádnete odkiaľ.. Lidl!). Tuniaka mám naozaj rada, vždy siaham radšej po verzii, kde nie je olej, no v tom prípade je to trochu suchšie mäso. Teraz som mala chuť na niečo tučnejšie a mäso zo sleďa túto požiadavku spĺňa. Jasné, bola by som najradšej, keby i táto konzerva obsahovala iba vlastnú šťavu ryby, ale to sa myslím nikde nepredáva. Nevadí, ľudské telo potrebuje prirodzene aj tuky.

Nuž a ako skončili teda rybky? Na panvici!
Potrebujeme:
  • sleďové filety v oleji (paradajkové fakt nemám rada, neviem prečo)
  • dve hrste zmesi mrazenej zeleniny
  • lyžičku kečupu
  • 30 g výraznejšieho syra, odporúčam nivu
Na panvicu dáme trochu oleja z konzervy a prihodíme mrazenú zeleninu. Počkáme kým sa zohreje, vmiešame na kúsky nakrájanú rybu a kečup a dobre zmiešame. Preložíme na tanier a posypeme nivou na horúci šalát, aby sa trochu roztopila. Rýchle, ale chutné, bohaté na bielkoviny a zdravé tuky (a možno i na omega-3 mastné kyseliny..).





4 komentáre: