Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Thank God it's Friday!

piatok 13. decembra 2013

Thank God it's Friday!

7 DAYS.. TILL GOING HOME!! 

Áno, všetci ostatní počítajú dni, ktoré zostávajú do Vianoc, iba ja som osobitná a počítam odchod na Slovensko nie na dni, ale snáď na minúty. Neviem sa dočkať, kedy sa už konečne stretnem s mamkou a sestrou, veď som ich nevidela celé dva mesiace :(

Tento týždeň bol pre mňa celkom náročný, pretože som strávila niekoľko frustrujúcich hodín počas troch dní behaním po polke Brna a zháňala darčeky pre mojich drahých, mala zápočet z nemčiny (bleh.. Deutsch macht mir nicht Spaß!), stále riešila dilemu okolo diplomky a kopec iných vecí.. 

Preto aj celá tá predvianočná atmosféra akosi ide tento rok mimo mňa. Na byte nie je žiadna výzdoba, na trase škola - izba tiež nie (chvalabohu) a jediným znakom pripomínajúcim najkrajšie sviatky v roku je tento stromček, ktorý máme na fakulte. 



Túto sezónu ho dokonca vyzdobili skôr, ako predminulé roky, ale mojej duše sa to i tak nedotklo a hoci obvykle si nákupy darčekov celkom užívam, teraz je to pre mňa skôr utrpenie. Nakupovanie ako také príliš rada nemám (teda nerátam jedlo ☺), ale keď mám obšťastniť niekoho iného, to je druhá pesnička. Vtedy sa na to teším a špekulujem, čo by dotyčného mohlo potešiť najviac. No teraz? Pohroma :( Nejak nemám náladu a energiu, na prednáškach tiež sedím už iba ako zombie a snažím sa to pretrpieť. Posilňujem sa aspoň tradičnými krabičkami, pretože (klasika, na čo iné sa vyhovoriť), nie je až tak veľa času variť. Teda logicky i príspevkov je pomenej, (ale mám pre vás niečo v zálohe)

čaj Pickwick Karamelizovaná hruška, mrkva, moravské údené, syrovátkový syr, biely jogurt a mandle


Je mi jasné, že tým, že nepublikujem každý deň, nemôžem očakávať prevratnú sledovanosť, ale zamrzelo ma, že od septembra sa počet zobrazení zredukoval o viac ako polovicu :( Som si vedomá, že moje recepty nie sú nejaké obrovské terno, že teraz radšej čítate o cukrovinkách a koláčoch na sviatky. Že každý si radšej pozrie estetické fotky dokonalej torty, či muffiniek.. Že návod na udusenie zeleniny nepotrebujete a hľadáte radšej sofistikovanejšie pokrmy. Lenže moje príspevky sa v tomto jednoduchom zeleninovom a tak-trochu-clean duchu nesú už prakticky celé leto, preto neviem, kde je problém.

Preto sa obraciam na vás, tých pár ľudí, ktorí to so mnou nevzdali, či má tento blog vôbec zmysel, alebo sa na to mám, s prepáčením, vykašľať a nechať písanie zodpovednejším. Či mám pokračovať v nastavenom trende, alebo sa aspoň trochu pokúsiť zmeniť obsah článkov. O čom by ste radi čítali? 

Mňa písanie baví, primárne to robím pre radosť, ale príde mi, že blog smeruje k úpadku a to zamrzí. Rada by som sa stále zlepšovala a písala o niečom, čo zaujíma nielen mňa, ale aj vás, aby ste z toho niečo mali. Preto uvítam akékoľvek podnety, návrhy, kritiku, nebojte sa vyjadriť svoj názor!! Komentujte, zasypte ma hoci aj nadávkami, zo všetkého sa človek poučí a posunie ho to ďalej.  

Myslím, že to je všetko, s čím som sa dnes chcela podeliť, no istá si nie som, v hlave mi víri kopec myšlienok, ktoré slovami neviem vyjadriť a najlepšie nápady a postrehy mi aj tak napadnú až päť minút po funuse. 

Majte sa krásne, dajte sa do pohody, pite dobrý čajík s vôňou škorice a poslúchajte! Síce zostáva už iba pár dní, ale ktovie, možno to Ježiška ovplyvní v rozhodovaní, či si nejaké prekvapenie pod stromčekom zaslúžite, alebo nie. 

7 komentárov:

  1. A to já jsem tu u tebe na blogu "pečená, vařená" :D je skvělý...a víš co bych uvítala? častější "vysokoškolák testuje" to mám nejraději :) a více článků s tvými fotkami..jak jsi třeba dávala své nákupy oblečení :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som nevedela, že testovacie články by mohli byť také obľúbené. Tak ja sa posnažím vybrať nejaké dobroty :)
      ale s nákupom oblečenia to bude asi horšie, momentálne mám už zase plnú skriňu :D
      Ďakujem krásne za komentár a podnety, naozaj si to cením ;)

      Odstrániť
  2. Ja si vôbec nemyslím, že by si sa mala na to vykašľať. Mne sa tvoj blog veľmi páči. Súhlasím s predošlým komentárom, články typu vysokoškolák testuje aj mňa zaujímajú. X) A recepty typu rýchlo-lacno- chutne teraz potrebujem ako soľ(....em....aj keď teda moc nesolím XD)...síce ich upravujem podľa svojho gusta a náplne špajzy, ale sú výbornou inšpiráciou a občas aj záchranou...X3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O to mi v prvom rade šlo, inšpirovať. Je mi jasné, že "my obyčajní" ľudia nemáme vždy natrieskané chladničky a špajzu plnú exotických surovín.. a nehovorím o tom, ako je to s časom.. Rýchlo-lacno-chutne je moje motto! :D
      Ďakujem za komentár, ani nevieš, ako si ma potešila :*

      Odstrániť
  3. náhodou i když podle tvých receptů nevařím, tak se ráda inspuruju na nějaký nový kombinace surovin.

    OdpovedaťOdstrániť