Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Zapekané avokádo plnené zeleninou

streda 18. decembra 2013

Zapekané avokádo plnené zeleninou

Týmto jedlom sa do vkusu mnohých ľudí asi netrafím, ale pre mňa to bola hotová delikatesa. Krémové avokádo, chrumkavé kúsky zeleniny, rozpustená niva... hmm, to je pre mňa jedna báseň ♥. A pritom je to také jednoduché, ako obyčajne.

Potrebné suroviny:
  • 1/2 avokáda
  • hrsť mrazenej zeleniny
  • 30 g nivy (alebo iného syra s modrou plesňou)
  • korenie, bylinky (podľa vlastných preferencií)
  • nepovinne niekoľko cherry paradajok
Na panvici s trochou masla rozohrejeme zeleninu. Leniví ľudia, ako som ja, strčia zeleninu s plátkom masla do mikrovlnky. Avokádo prerežeme, zbavíme jadra, vydlabeme ešte trochu dužiny a do otvoru vtlačíme zeleninovú zmes. Povrch posypeme nivou, zabalíme do alobalu a dáme do rúry rozhoriatej na 180° piecť na 15 minút. 


Ja som si predpripravila niekoľko cherry paradajok (tie sa musia piecť trošku dlhšie), ktoré som jednoducho pokládla na alobal a obložila maslom. Zapekáme, kým sa syr neroztopí a hotovo!





2 komentáre:

  1. o něčwm podobném jsem už uvažovala, ale místo niy bych si tam dala nějaký maso, asi tunáka. Avokáda miluju, ale škoda že jsou tak drahý.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve, obyčajne sú drahé, ale teraz už začína ich obdobie, takže ja som už niekoľko posledných kupovala v celkom dobrých zľavách. Avokádo tiež zbožňujem a s tuniakom je to výborná kombinácia, odporúčam :)

      Odstrániť