Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bravčové plátky na kuriatkach a karfiole

streda, 30. júla 2014

Bravčové plátky na kuriatkach a karfiole

Hubová sezóna je v plnom prúde a mňa to len a len teší, pretože hríby, to ja veru môžem. Konkrétne túto nádielku kuriatok máme od strýca, ktorý je vášnivým hubárom napriek tomu, že ich vôbec neje. Takže ak sa spojí príjemné s užitočným a profitujú z toho obe strany, spokojnosť je na svete. Strýko sa poprechádza po čerstvom vzduchu, pokochá prírodou a ja si zase napchám žalúdok. Zvláštne je, že takýchto členov máme v rodine viacej. I bratranci, aj sestra na hríby chodia radi, len im nešmakujú. Nevadí! Zostane viac mne..

Vy sa však podeľte a zadovážte si:
  • bravčové rezne
  • dve hrste kuriatok
  • veľkú cibuľu
  • malý karfiol
  • soľ, mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku, vegetu
  • olej
Rezne odblaníme, naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime paprikou. Cibuľu nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji orestujeme dozlata. Pridáme vegetu, premiešame a do pekáča nakladieme rezne. Z oboch strán ich sprudka opečieme a následne zalejeme vodou až po vrch. Trochu zmiernime plameň, prihodíme kuriatka a zakryjeme. Takto dusíme asi 40 minút, alebo kým mäso nie je mäkké. Medzitým si umyjeme a rozoberieme karfiol na drobnejšie ružičky. Asi 15 minút pred koncom ich pridáme k mäsu a spolu dusíme. 
Podávame napríklad s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.





Myslím, že s hubami je to tak; buď ich milujete alebo z duše neznášate. Do ktorej skupiny patríte vy?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára