Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Tekvicová polievka

utorok, 22. júla 2014

Tekvicová polievka

Čo spravíte, keď dostanete do daru od starej mamy jednu prerastenú tekvicu? No predsa polievku! Ako sa hovorí, darovanému koňovi na zuby nepozeraj, v tomto prípade darovanej tekvici nikdy nepovedz nie a šup s ňou do hrnca.

Potrebujeme:
  • tekvicu, ošúpanú, zbavenú najväčších jadier, pokrájanú na malé kocky
  • olej
  • cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • vývar alebo vriacu vodu s vegetou
  • soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
  • trochu feferónky
  • petržlenovú vňať
  • kelímok kyslej smotany
Postup je rovnaký, ako u všetkých krémových polievok:
Cibuľku nakrájanú nadrobno speníme na oleji. Pridáme cesnak (prelisovaný alebo tiež posekaný nadrobno), feferónku a nasekanú petržlenovú vňať. Necháme chvíľku opiecť a pridáme tekvicu. Dusíme, kým trochu nepustí šťavu, osolíme ju, okoreníme a zalejeme vriacou vodou (vývarom). Varíme domäkka a následne tyčovým mixérom rozmixujeme. Do polievky vmiešame kyslú smotanu a vrátime na sporák prevrieť. Môžeme ešte dochutiť a podávame. Napríklad s tekvicovými semiačkami či hriankou.

Hups, nejaký malý hrniec..




Krásny utorok všetkým!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára