Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Dusené bravčové so syrovými fazuľovými strukmi

streda, 9. júla 2014

Dusené bravčové so syrovými fazuľovými strukmi

Leto nechoď preč! Ja nechcem zimu a dážď! I keď, nejaká tá vlaha je nutná, najmä pre rast všakovakej vegetácie v záhradkách. To je jediný dôvod, prečo to tomu počasiu odpustím. Ak nebude úroda, bude zle nedobre! Takže všetci tam, čo to máte na starosti, berte moje vyhrážky vážne, inak sa s vami porátam!

Nuž a kým vonka leje a správa sa to tam, ako keby mal čochvíľa prísť koniec sveta, my si zastaňme za sporák a vytvorme zase niečo chutné.

Tak napríklad toto kuchyňa ratuj nedostatok inšpirácie jedlo:
  • bravčové stehno
  • 3 mrkvy
  • 1/2 cukety
  • fazuľové struky, za vagón, od najsamlepšejšej starej mamy a jej záhradky
  • zhruba 50 g krémového syra
  • soľ, koreninová zmes na paradajky, mletá sladká paprika
  • arašidový olej

Bravčové stehno nakrájame na tenké rezančeky. Vhodíme ich do rozohriateho oleja, necháme sprudka orestovať a potom ochutíme koreninami. Pridáme mrkvu, nakrájanú na tenké pásiky a struky prekrojené napoly. Podlejeme dostatkom vody a na miernejšom plameni dusíme. Asi 10 minút pred koncom pridáme i cuketu taktiež nakrájanú na tenké pásy. Na záver vmiešame krémový syr pre zahustenie omáčky. Podávame napríklad s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. 


Tiež si neviete predstaviť leto bez čerstvej zeleniny? Až sa mi sliny zbiehajú, keď si predstavím trebárs taký čerstvý hlávkový šalát. Alebo paradajky, ktoré majú aj skutočnú chuť, nie tie gumené napodobeniny, ktorými nás pchajú reťazce počas roka. 
No a keď sa stretne zelenina ešte aj s obľúbeným syrom, to by ste ma od taniera museli páčiť minimálne obuvákom! 
Dobrú chuť!!





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára