Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Cuketové "lasagne" s hovädzím mäsom

streda, 24. septembra 2014

Cuketové "lasagne" s hovädzím mäsom

Zase na vás chystám podvod. V čom? Tieto lasagne nie sú pravé cestoviny, ale ich zeleninová náhrada v podobe cukety. Nevadí, výborné sú aj tak. Navyše, jednoduché na prípravu. Tak sa rýchlo pustíme do toho!

Na dve porcie potrebujeme:
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • trochu olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • pol plechovky lúpaných paradajok
  • pol kelímka syra cottage
  • dva lístky bazalky
  • štipku oregana a bylinkovej soli
  • pár kvapiek chilli omáčky
  • 1/2 cukety
Na oleji necháme rozvoňať nadrobno nasekaný cesnak a pridáme k nemu mleté hovädzie. Poopekáme na prudšom ohni, potom plameň zmiernime, prilejeme lúpané paradajky, vmiešame posekanú bazalku, oregano, chilli omáčku a ochutíme bylinkovou soľou. Miešame a dusíme tak 15-20 minút. 

Kým sa mäso pripravuje, povenujeme sa cukete. Nakrájame ju na tenšie plátky a vložíme jednu vrstvu do pekáča vystlaného papierom na pečenie a potreného trochou oleja. Osolíme. 

K udusenému mäsu na záver primiešame cottage a polovicu mäsovej zmesi navrstvíme na cuketu do pekáča. Prikryjeme zvyšnou cuketou a na ňu dáme druhú polku mäsa. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 180° pečieme 20-25 minút.


Hádam ste nečakali, že sa mi to podarí preniesť na tanier v neporušenom stave? Nie, to je nad moje sily.. 



5 komentárov:

  1. Hm, to vyzerá fajn. Skúsim to spraviť vo vegánskej verzii. Uvidíme, či sa mi to vydarí. X)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vo vegánskej? Tak na to som zvedavá ;)

      Odstrániť
    2. Tak, ono stačí nahradiť mleté mäso a použiť napríklad robi a namiesto syru dám karfiol...tak uvidíme..XD

      Odstrániť
    3. :D tak hlavne nech ti to chutí!

      Odstrániť
    4. No chutí. Bolo to výborné. Teraz som dojedla. X)

      Odstrániť