Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Sklené rezance prichádzajú na scénu

utorok, 30. septembra 2014

Sklené rezance prichádzajú na scénu

Dokonca hneď dvakrát. Oba mini receptíky sú podobné, preto som sa rozhodla zhrnúť ich do jedného príspevku. Sklené rezance pochádzajú z Lidlu, zakúpené počas ázijského týždňa, určite viete, o ktoré sa jedná. Sto gramové balenie, mne vyšlo na dva obedy. Tak sa nechajte inšpirovať, je to jednouché!

Rezance #1:
  • 50 g sklených rezancov
  • 1 mrkvu
  • pár ružičiek brokolice
  • pár ružičiek karfiolu
  • trocha kalerábu
  • 1/2 avokáda 
  • kúsok masla
  • bylinkovú soľ alebo vegetu
V prvom prípade rezance krátko povaríme v osolenej vriacej vode. Medzitým na masle jemne opečieme mrkvu a kaleráb nakrájaný na tenšie pásiky, prihodíme ružičky brokolice a karfiolu, ochutíme a podlejeme vodou. Dusíme domäkka. Zeleninovú zmes naservírujeme na hotové rezance a doplníme avokádom pokrájaným na kocky.




Rezance #2:
  • 50 g sklených rezancov
  • niekoľko ružičiek brokolice
  • hrsť mrazenej zeleninovej zmesi
  • trochu masla
  • bylinkovú soľ
  • 50 g nivy
V tomto prípade rezance zalejeme vriacou vodou, dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť. Na masle orestujeme brokolicu, dolejeme vodou a dusíme domäkka. Na záver pridáme hrsť zeleninovej zmesi, tak aby sa prehriala. Ochutíme soľou. Rezance zlejeme a na okamih pridáme do panvice k zelenine. Dobre premiešame, aby sa rezance obalili trochou tuku. Pokrm premiestnime na tanier/do misky a posypeme syrom niva.




Ako si rezance najčastejšie pripravujete vy?

2 komentáre:

  1. Milujem ázijské jedlá :) ale také keď si ich pripravím sama a nie tie z čínskych reštaurácii :D A tieto tvoje skúsim tiež (zas budem opakovať :D spomínam si na základnú školu : "nooo to saa povieee, onaa opakúújeee ... :D ) no akurát sekám, tak "na skle maľované" bude v premiere potom :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha, to s tou základkou to máš pravdu, tiež sme na seba takto žalovali :D
      Ázijská kuchyňa je fajn, ale ako hovoríš, vtedy, keď si ju pripravíš sama. Príde mi, že vo všetkých čínskych reštauráciách im ide iba o vyčerpanie všetkých olejových zásob v meste. Alebo je to len moja blbá skúsenosť?
      A na premiéru si počkám ;)

      Odstrániť